Правилно ме разбрахте - Теодора Генчовска, жена за министър на

...
Правилно ме разбрахте - Теодора Генчовска, жена за министър на
Коментари Харесай

Коя е Теодора Генчовска, предложена за първата жена военен министър |

Правилно ме разбрахте - Теодора Генчовска, жена за министър на защитата. Така Слави Трифонов разгласи кой ще е боен министър в проектокабинета на „ ИТН “. 

Генчовска е специалист по защита и въоръжени сили. Възпитаник е на Военната академия и е минала през редица спомагателни квалификации в Германия, Италия, Англия и Съединени американски щати.

Професионалната ѝ кариера стартира в генералния щаб на Българската войска. Последователно минава през всички равнища, достигайки до шеф на Отдел НАТО и Европейски Съюз в министерството на защитата. 

Участвала е в български делегации на срещите на върха на НАТО в Турция, Уелс, Полша и Белгия. 

Генчовска е част от администрацията на президента Румен Радев като основен специалист, излиза наяве от подадена от нея през 2018 година декларация пред КПКОНПИ. В самодейността " Три морета ", която се организира преди дни, Генчовска попада като част от Координационно звено като " главно лице за контакти (POC), член на Българската група на шерпите ". 

Национален координатор от българска страна за „ Три морета “ е Кирил Петков – Министър на стопанската система. Координационното звено ще работи за реализацията на българското домакинство на самодейността „ Три морета “ през 2021 година. Звеното ще координира подготовката и провеждането на срещата на върха и бизнес форума в границите на самодейността и ще обменя информация с другите страни-членки. Шеф е Димитър Стоянов – Главен секретар на президента на Република България. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР