Правилният подход е да се отнасяме с Covid, както се

...
Правилният подход е да се отнасяме с Covid, както се
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров каза как трябва да се отнасяме с COVID-19

 Правилният метод е да се отнасяме с Covid, както се отнасяме с вируса на грипа - да изолираме болните хора и останалите да не престават живота си. Ако се разболеем, да останем у дома да оздравяване и по-късно да се върнем на работа или в учебно заведение. Това заяви д-р Стойчо Кацаров, пред.

" Карантинирането на учебните класове води до страховит безпорядък - при един инфектиран възпитаник, една паралелка излиза на отдалечено образование, връщат паралеката в учебно заведение и след това е изцяло евентуално да се разболее втори възпитаник или преподавател и процесът може да се повтаря безпределно, като най-после няма да се знае кой до каква степен е стигнал в образователния материал. Проблемът е голям изключително за учениците в 7-ми и 12-ми клас ".

Д-р Кацаров разясни, че " сегашната суматоха за имунизиране срещу грип не е обоснована - имунизацията нормално се прави в късната есен и е наложителна при най-възрастните и най-малките, които не са срещали с вируса; само че тя няма да ни защищити от Covid ".

" Все още съществуват незнайни за Covid, макар че знаем по какъв начин се популяризира и по какъв начин да се предпазим. От шест месеца насам по този начин и не получихме от отговарящите здравни институции няколко отговора на фундаментални въпроси - какъв брой българи са се срещанали с вируса и какво е настоящето репродуктивното число. Ако 2 милиона души са се срещали с вируса, то тогава е налице групов имунитет и няма потребност от въвеждане на ограничения, които по този начин и не знаем дали са медицински обосновани или са стимулирани от нещо друго. "

По думите на доктор Кацаров потенциалът на здравната система е " десетократен и няма мотив за терзание, казусът се крие в организацията на процеса, която е повода за изтощаването на медицинския личен състав "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР