Правилникът, регулиращ публичното поведение на британското кралско семейство, съществува вече

...
Правилникът, регулиращ публичното поведение на британското кралско семейство, съществува вече
Коментари Харесай

Пет забрани за прескачане

Правилникът, регулиращ общественото държание на английското кралско семейство, съществува към този момент няколко епохи. Въпреки че тези правила не са записани публично, нуждата от съблюдаване на традициите стимулира коронованите особи да се придържат към тях и до ден сегашен.

Преди тези правила били спазвани строго, само че през днешния ден членовете на династията Уиндзор ползват по-гъвкав метод към някои от тях, в духа на новите времена.

Да дават подписи

Членовете на кралското семейство не трябва да дават подписи. Смята се, че техните подписи може да бъдат копирани, а по-късно фалшифицирани.

Те не трябва да разрешават на хората да си вършат селфита с тях. Първо, тъй като не е признато да се обръщаш с тил към монаршеска персона, а това постоянно се случва при взаимните селфита. И второ, тъй като сходен кадър допуска прекомерно дребна отдалеченост сред снимащите и членовете на кралската фамилия, което основава опасности от позиция на сигурността.

Днес в монаршеското семейство постоянно нарушават това предписание.

Да се прегръщат, целуват и да се държат за ръце

По принцип хората не трябва да допират кралска персона, в случай че тя не им е протегнала първа ръка. Сегашното потомство Уиндзор напълно подценява тази норма. Смята се, че принцовете Хари и Уилям са възприели този фасон от майка си, принцеса Даяна, която прегръщаше жители на обществени места.

Херцогът и херцогинята на Съсекс - Хари и Меган, постоянно са забелязвани да се държат за ръка на кралските приеми. Впрочем те са изключение, братът на Хари - принц Уилям и брачната половинка му Кейт, доста рядко нарушават тази възбрана.

Да пътуват дружно

В предишното всяко странствуване, изключително на далечни дистанции, носело разнообразни опасности и можело да приключи с покруса. Ето за какво правилото, забраняващо на членовете на кралското семейство да пътуват дружно, се спазвало доста строго. Така, при трагичен случай с пътуващата августейша персона, постоянно има различен член на монаршеската фамилия, който е в сигурност.

Уйлям и Кейт обаче взеха решение да нарушат традицията и постоянно пътуват с децата си.

Мъжете да не носят халка

Мъжете в кралското семейство по предписание не носят халки след брака. Дядото, бащата и братът на принц Хари са спазвали и съблюдават тази традиция. Хари и Меган, които мнозина считат за "по-съвременни " членове на монаршеското семейство, носят халки, чиято замяна фигурираше в сюжета на бракосъчетанието им.

Да се женят за разведени

По традиция членовете на кралското семейство не се женят и не се омъжват за хора, които са имали предходен брак. Но в последно време това предписание бе нарушено два пъти. Бащата на Хари и някогашен брачен партньор на принцеса Даяна - принц Чарлз, се ожени за херцогинята на Корнуол Камила, откакто Даяна почина, а Камила се разведе с първия си мъж.

Меган също е имала брак, преди да срещне Хари.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР