Правилата за ограничаване на достъпа до алкохол трябва да бъдат

...
Правилата за ограничаване на достъпа до алкохол трябва да бъдат
Коментари Харесай

СЗО препоръча да се ограничи достъпът до алкохол по време на карантината

Правилата за ограничение на достъпа до алкохол би трябвало да бъдат поддържани и даже засилени по време на пандемията от COVID-19 и изключителното състояние, гласи една от последните рекомендации на Световната здравна организация, оповестена в уеб страницата ѝ.

Според СЗО не би трябвало да се облекчават регулациите за продажба на алкохол, а да се вкарат разпореждания за отбрана на здравето и понижаване на вредите, породени от алкохола. Това би трябвало да бъде съпроводено от засилена връзка с обществото, на което да бъдат обяснени рисковете от използването на алкохол и въздействието му върху положението на имунната система.

Алкохолът е психоактивно вещество, което предизвиква психологични разстройства. Хората в риск или пристрастени към използването на алкохол, са изключително уязвими в условия на самоизолация. Медицинските служби би трябвало да бъдат деликатни за положението на такива хора.

„ Алкохолът се употребява в несъразмерни количества в европейския район и взема прекалено много жертви. По време на пандемията COVID-19 би трябвало да се запитаме какви опасности поемаме, когато оставяме хората в заключени домове с вещество, което е нездравословно както във връзка с здравето им, по този начин и с резултата от държанието им върху други хора, в това число насилието ", споделя Карина Ферейра-Борхес, началник на програмата за алкохол и противозаконни опиати към СЗО-Европа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР