Правилата за конвоиране на арестанти ще бъдат променени. Това стана

...
Правилата за конвоиране на арестанти ще бъдат променени. Това стана
Коментари Харесай

След Иванчева: Променят правилата за окови на краката

Правилата за конвоиране на арестанти ще бъдат изменени. Това стана ясно думите на главен комисар Васил Миладинов,  шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията ". Той даде брифинг пред публицисти пред постройката на Централния софийски затвор.
 Бивш правосъден министър за конвоирането на Иванчева: Прангите са за изключително рискови лица  Върнаха Иванчева в ареста, изведоха я от болничното заведение скритом с белезници
Цитиран от " Фокус ", той уточни още, че с негова заповед са изменени разпоредбите за конвоиране на лишени от независимост лица. „ Пак по моя заповед е основана комисия, която изготвя новите правила, която ще бъде одобрена от министъра на правораздаването - Цецка Цачева, откакто бъде подготвена ", посочи той.

По думите му до края на седмицата новите правила ще бъдат направени, само че не се знае тъкмо по кое време ще бъдат прегледани от Министерството на правораздаването.

Васил Миладинов разяснява още, че старите правила за конвоиране, са свързани с предотвратяването на бягство на пандизчии. На въпрос за какво Иванчева е била с вериги в съда, а проведената незаконна група на Димитър Желязков–Очите, през днешния ден не са били с такива окови, той отговори, че не може да даде информация за този случай.

" В множеството затвори има правила, които се дефинират на база оценка на риска за всеки обособен случай “, посочи той.

Миладинов изясни, че тази сутрин, съблюдавайки всевъзможни човешки права, някогашният кмет на регион „ Младост “-София Иванчева е излязла без белезници от болничното заведение. По думите му публикуваната през днешния ден фотография в обществените мрежи е остаряла и е от деня, в който Иванчева влезе в болница. 

В същото време юристът на някогашната кметица на " Младост " Марин Марковски  е неуместно " жена, която е 40 кг с мокри облекла, да бъде оковавана с вериги на краката ". 

По обясненията му Иванчева сега е в постройката на Специализираната прокуратура без вериги на краката.

" Тя до момента беше настанена в болничния стационар на болничното заведение към Софийския затвор. Днес са разрешили да се извърши ядреномагнитен резонанс, което прави чест на прокуратурата. С това проучване ще забележим дали туморът на хипофизната жлеза е повишен. И по тази причина през днешния ден, откакто Иванчева завърши със запознаването с обвиняването в съда, ще постави грижа за здравето си “, изясни той.

Адвокатът уточни, че следва до 15 август да се срещнат с обвиняванията по делото и по-късно ще има право на претенции за доказателства и възражения. „ После прокуратурата ще реши кое е основателно и кое – не “, посочи Марковски. Той разяснява, че откакто се подвигна звук в медиите прангите са били свалени от краката на Иванчева и тя е ходила на проучвания без тях, като и сега също няма такива.

„ Надявам се Иванчева да е едно положително начало такова нещо да не се случва скоро. Докато лежеше в болничното заведение също не ѝ даваха да пие енергийни питиета, само че ѝ даваха да се боядисва “, сподели Марковски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР