Правилата за функционирането на политическите партии и свързаните с тях

...
Правилата за функционирането на политическите партии и свързаните с тях
Коментари Харесай

Кунева с важни думи за партиите!

Правилата за действието на политическите партии и обвързваните с тях фондации, би трябвало да бъдат съпоставими сред всички европейски страни. Това не е въпрос на инструкция или общо европейско законодателство, а на субсидиарност. Това разяснява Меглена Кунева, вицепремиер по съгласуваност на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката в предходното държавно управление, предава организация " Фокус ". Меглена Кунева е препоръчана от Европейската комисия за член на Комитет, който се занимава със статута и финансирането на европейските политически партии. Целта на Комитета е повече бистрота, по-ясна посока и повече неприкритост.

„ Никой не базира националния си закон за партиите и финансирането им на европейска инструкция. Няма такава. Това е въпрос на субсидиарност. Т.е. има национално законодателство и единствено в случай че е доста належащо, се пристъпва към европейско законодателство, което би могло при едно общо европейско законодателство, да даде общо предписание за всички страни. Не сме още на този стадий, само че е значимо да сравним системите и да забележим по какъв начин действат “, разяснява Меглена Кунева.

Тя добави, че европейските тематики би трябвало по-често да се дебатират в България, изключително за времето на нейното председателство, което съгласно някогашния еврокомисар към този момент е в своята орбита. Това допуска, че България би трябвало да има безапелационни позиции по главните европейски въпроси.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР