„Правилата в България са едни от най-либералните. Все още няма

...
„Правилата в България са едни от най-либералните. Все още няма
Коментари Харесай

Сербезова: Няма решение да отпадне сертификатът за антитела


„ Правилата в България са едни от най-либералните. Все още няма решение дали да отпадне удостоверението за съществуване на антитела, на този стадий към момента се разисква “, разяснява здравният министър Асена Сербезова пред публицисти в Народното събрание.

„ Евентуална смяна за зеления документ ще има, в случай че бъде направено предложение от експертния съвет по контрол на имунопрофилактиката, здравния надзор и основния държавен здравен контрольор. На този стадий няма такова “, уточни здравният министър. Тя разяснява, че не се разисква включването на спомагателни обекти, за които да важи условието за зелен документ.

Министър Асена Сербезова посочи, че процентът на претовареност на интензивните кревати се дава от Регионалните здравни инспекции (РЗИ). По думите й с изключение на броя на интензивните кревати като приоритет се извежда и заболеваемостта на медицинските експерти.

„ В проекта България е разграничена на шест клъстера. Предстои на уеб страницата на Министерския съвет да бъде оповестена карта със съответната информация за модела, който ще се следва при ръководството на пандемията “, означи Асена Сербезова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР