Правилата трябва да се спазват такива, каквито са. Когато с

...
Правилата трябва да се спазват такива, каквито са. Когато с
Коментари Харесай

Собственици на имоти в Слънчев бряг се жалвали Мая Манолова от силния шум

Правилата би трябвало да се съблюдават такива, каквито са. Когато с контрола по спазването им се ангажира вицепремиер или министър, у жителите се основава усещането, че има един празен ход, че останалите не си правят работата. Отново се чака от най-високите места да се вземат ограничения. Това съобщи омбудсманът Мая Манолова, разяснявайки войната на вицепремиера  Валери Симеонов с шума в курорта Слънчев бряг. „ Би било по-добре, в случай че накара тези, от които зависи, да си свършат работата. Възниква въпросът: кой управлява контролиращите? Ако общината не си е свършила работата, по какъв начин можеш да накараш един кмет да го направи?”, сподели Манолова в ефира на bTV.

Тя добави, че и при нея са постъпвали тъжби от притежатели на парцели в курорта против тероризиращия ги звук. „ Трудно се съчетават ползите на двата вида туристи. Това е предизвикателството”, уточни тя.

Манолова разяснява и наглият случай от Созопол, при който оборотно заведение реши да начисли такса „ празен стол” на един от посетителите си. Тя бе безапелационна, че това е безсрамие. „ Тук още веднъж става дума за правила. Всички контролни органи се насочиха към заведението, а то на собствен ред си обезпечи доста неприятна реклама. Мисля, че ощетените клиенти бяха овъзмездени по някакъв начин”.

По отношение на другите стандарти при храните в Европейски Съюз и у нас Манолова съобщи, че това е неприемливо. „ След първичните констатации и след първичната паника на Министерството на земеделието, че има двоен стандарт при храните, сякаш министерството даде заден ход. Излезе ново изследване, с което надали не се пробваха да ни убедят, че двоен стандарт няма. В средата на септември провеждам един конгрес, тъй като е извънредно значимо България да има ясна позиция по отношение на двойните стандарти и българските жители да са осведомени с нея “.

За фрапиращите случаи с изоставени деца през последните седмици, Манолова сподели: „ Това е огромен проблем на българското общество. Случаите са единствено върха на айсберга. Дневно в родилния дом се изоставят по три деца. Статистиката демонстрира, че най-вече деца се изоставят по празниците, когато тези майки се усещат най-безпомощни и изоставени. Като че ли би трябвало да се ускори работата и на обществените и на здравните служби към майки в риск. естественото е да се работи превантивно “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР