Прави впечатление, че те са много добре екипирани спрямо сезона.

...
Прави впечатление, че те са много добре екипирани спрямо сезона.
Коментари Харесай

Експерт по сигурност за мигрантите: Това е бизнес

" Прави усещане, че те са доста добре екипирани по отношение на сезона. Там участват и част от уредниците. Би трябвало оградата да е бариера, само че не е ", това съобщи Славчо Велков, специалист по сигурност пред NOVA откакто се появи клип, на който се вижда по какъв начин мигранти минават българо-турската граница.

" Същественият миг е, че това е направено през светлата част на деня, тъй като явно това има ясна рекламна цел ", добави той.

" Ръководителят на групата мъчно може да бъде арестуван. Става въпрос за една добре проведена система, която стартира надълбоко навътре в Турция. Става въпрос за групи, а това е рентабилен бизнес ", акцентира специалистът.

" Те си оставят документите там и по канала отиват при човек в Западна Европа, където почват работа и там им се отчисляват с облага за работодателите тези пари, които им са дадени, когато тръгнат. Как един афганистанец, който бяга от талибаните ще изкара 3-4 хиляди евро...това е бизнес ", добави Велков.

" Със сигурност това нещо не може да се случва без присъединяване от наша страна ", безапелационен беше специалистът по сигурност.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР