Прави впечатление, че каналите за трафик на метамфетамин и амфетамин

...
Прави впечатление, че каналите за трафик на метамфетамин и амфетамин
Коментари Харесай

Каналите за синтетична дрога се обръщат от изток на запад

Прави усещане, че каналите за трафик на метамфетамин и амфетамин се обръщат и в този момент все по-често се засичат колета от Близкия Изток към Западна Европа, а не както беше дълги години преди бежанските талази от Сирия и други страни. Това прави усещане, разясниха източници на „ Марица “ след хванатата предишния ден пратка с 4.9 кг метамфетамин в управлявания тир от 42-годишния Абдула Кавчан.

Арестуваният преди 2 дни на пункта Капитан Андреево турски водач през днешния ден бе оставен за непрекъснато в следствената килия с определение на Окръжния съд в Хасково. То може да бъде обжалвано в 3-дневен период пред апелативните магистрати в Пловдив.

Както към този момент писахме през вчерашния ден, камионът пътувал от Турция за Германия с групажна стока. Митничарите го селектирали за подробен надзор. В долапа на полуремаркето, който постоянно се употребява от водачите за предпазване на храна и посуда, инспекторите разкрили 9 плика от синтетичната дрога на кристали. Те били сложени  в две тенджери и грил тиган. Общата стойност на откритата пратка е 122 500 лева

„ Невинен съм. Долапът на полуремаркето не се заключва и е наличен за доста хора. Пакетите са подхвърлени, не съм ги слагал аз. Ако желаех да ги скрия, щях да ги слага на други места “, съобщи Кавчан в даденото му от Темида право на последната си дума. Той добави, че желае по-лека мярка за неотклонение, с цел да можел да работи и да се грижи за болната си жена и трите им деца. Служебният бранител на Абдула пледира съдът да наложи гаранция на 42-годишния водач и акцентира, че върху откритите пакети с метамфетамин на кристали нямало отпечатъци на арестувания.

В залата обаче стана ясно, че когато митничарите разкрили опиата, Кавчан декларирал в началото, че това е лимонтузу. После почнал да дава нелогични пояснения и да твърди, че не знае какви са тези пакети.

След съвещанието кореспондент на „ Марица “ попита явилия се на мярката прокурор Павел Жеков за наклонността каналите за синтетична дрога да се обръщат в противоположна посока. „ Много логически въпрос “, разяснява сбито държавният обвинител и след това добави, че пазарът се дефинира от търсенето.  

 

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР