Прави телевизионния си дебют в сериала На всеки километър. Била

...
Прави телевизионния си дебют в сериала На всеки километър. Била
Коментари Харесай

Израснахме С Нея, Портретът Й Беше По Стените. Умря Най-Известната Жена В България, Ще Липсваш

Прави телевизионния си дебют в сериала " На всеки километър ". Била е сътрудник на Българска национална телевизия в Москва.

Нушка Григорова остава в историческите архиви със фотографията, в която като дете е седнала в скута на Георги Димитров.

Животът на Нушка Григорова мина в Българска национална телевизия, а нейните филми, излъчвания и репортажи ще останат вечно в Златния фонд на малкия екран.

„ Една по една си отиват телевизионните митове...На осемдесетгодишна възраст ни напусна и Нушка Григорова, едно от огромните лица зад кадър на дребния екран... – написа журналистът Лозан Такев, някогашен началник на дирекция в Българска национална телевизия. - За нея починалият и някогашен общоприет шеф Иван Славков приживе споделяше във връзка известната историческа фотография на пионерката Станка Григорова в ръцете на Георги Димитров като министър-председател на България: ”Един ден, Нуше, хората ще питат кой е този, който държи в ръцете си Нушка Григорова!? ”. И комай доживяхме това време... Дори един ден да няма Българска телевизия, ще остане споменът за именитата режисьорка Нушка от Българска национална телевизия... ”.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР