Прави се всичко необходимо. Установениса фактите и обстоятелствата покрай убийството

...
Прави се всичко необходимо. Установениса фактите и обстоятелствата покрай убийството
Коментари Харесай

Министър Демерджиев с първи коментар за убийството на психолога Владимиров

Прави се всичко належащо. Установениса обстоятелствата и събитията около убийството на психолога Иван Владимиров - Нав.Това, което прави усещане обаче е, макар множеството подадени тъжби и сигнали от него против някогашния служител на реда е, че няма конкретика за физическа закана или разпра.

Това разяснява на къс брифинг в Пловдив вътрешният министър Иван Демерджиев.

" Разговаряно е с всичкиполицаи още презавгуст, че би трябвало да се обръща по-голямо внимание на жалбите и сигналите от жителите. Очевидно им би трябвало време на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, с цел да свикнат. Всеки, който не извърши нашите инструкции, ще понесе отговорност ", безапелационен бе той.

" В съответния случай по-скоро въпросът е за оръжието, което е било законно притежавано от Румен Тонев ", подчертава Демерджиев.

Попитан за оградните уреди на външната ни граница, министърът отговори, че неотдавна е провел конференция в София, а идната ще бъде в Атина.

" Надявам се, и там да бъде обяснено на Европейската комисия (ЕК), че би трябвало да се построяват оградни уреди, както във всяка друга страна, която е външна граница. Тези огради би трябвало да бъдат финансирани от тях, тъй като самата страна няма такава опция да го направи независимо ", счита той.

На въпрос дали Румъния има желание да се отдели от България за взаимното влизане в Шенген, министърът отговори, че България се движи редом с Румъния и, че нито една от двете страни няманамерение да се отделя.

" Няма индикации за това. "

" Румъния държи доста на нас по причина, че ние водим доста натоварен разговор с Австрия, а точно тя е ключът за приемане на Румъния в Шенген ", добави той.

Демерджиев похвали доста работата на всички наши спасители, изпратени в Турция, в това число на пожарникарите от Пловдивската дирекция.

БЛИЦ напомня, че 37 пловдивски огнеборци са в южната ни съседка. " Всички се оправят доста добре. Нашите момчета бяха едни от първите, които извадиха живи хора, след което получихме благодарности от Европейска комисия за интензивността ни и за мащаба на даренията ни. "

" Централно с двата Спартана караме помощи от София. Такива се събират и по районите. Имаме транспортни сдружения, които са дали обещание да транспортират помощите гратис до Турция ", акцентира той.

" Ще изпращаме палатки, маси, столове и всичко, което е належащо за филантропична помощ. Момчетата от България ще останат там и ще се сменят на ротационен принцип до тогава, до момента в който към момента има вяра, че под руините има живи хора ", сподели още Демерджиев.

Той е в Пловдив поради доклад на локалната дирекция на полицията за 2022 година Шефът на МВРпохвали работата на пловдивската полиция.

Кристин ИВАНОВА, БЛИЦ

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР