Прави се една голяма манипулация. КРИБ не е променил, а

...
Прави се една голяма манипулация. КРИБ не е променил, а
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев: Валентин Златев се опитва да натиска КРИБ

Прави се една огромна операция. КРИБ не е трансформирал, а е поискала отсрочване на закона за горивата. От доста време се опитваме да водим разговор, с цел да не пострада тази промишленост, представляваща 25% от Брутният вътрешен продукт. Това сподели ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев в предаването "Лице в лице " по БТВ.

„ Още през лятото, когато законът беше квалифициран, КРИБ излезе с остра позиция поради текстове, накърняващи наши членове. След доста полемики земеделците бяха изключени. 4-5 месеца преди законът да влезе в действие, сме призовавали петролната и газова асоциация да се създадат измененията. Срещахме надменност и монолог. Този закон се прокарваше от един човек. След като корекциите не бяха направени, управлението на КРИБ и представителите на браншовите организации, организираха срещи с финансовия и икономическия министри, с апел законът да не се приема, до момента в който текстовете не се изчистят “, съобщи Домусчиев.

"Целта на този закон е да останат единствено огромните бензиностанции. Този закон би трябвало да претърпи нужните корекции ", безапелационен бе ръководителят на КРИБ ".

На въпрос в какви връзки са с Валентин Златев, Домусчиев отговори, че нямат персонален спор, а даже са в положителни връзки. „ Той се пробва да натиска КРИБ. Не може поради ползите на един човек, да се ощетят хиляди компании. Ролята на организацията е да пази ползите на българския бизнес, а не на един човек. Искаме нашите членове да получат правдивост с този закон. Опитахме се да сме толерантни и да изчакаме да се създадат нужните ремонти, само че това не се случи “, акцентира той.

Домусчиев приказва и за цената на тока. „ Фалирали предприятия поради цената на тока няма. Има такива, обаче, които са си понижили производството. В бранш „ Енергетика “ е цялостна порнография. Надявам се от средата на април цената на тока за промишлеността да се понижи. Това са основните неща, които би трябвало да създадем, в случай че желаеме стопанската система ни да се развива и бележи растеж. Започваме неприятно годината “, сподели ръководителят на КРИБ.

"Цената се дефинира въз основата на междинната за миналата година. Сега сега цената е два пъти по-висока. Как тъкмо го пресметна това господин Иванов, аз такава математика не съм учил. Освен в случай че отново промишлеността не го отнесе като някаква екзотична такса, с цел да не се пипат потребителите и политиците да си живеят щастливо. Пълна порнография е в енергетиката ", съобщи Домусчиев и акцентира, че няма никакво доверие в КЕВР и Министерството на енергетиката.

Кирил Домусчиев съобщи, че е бил постоянно оптимист и "се борил нещата да се оправят ". "Но от 2015-та все вършим промени, само че нищо не се получава. Може би съм в подобен миг, че има прекомерно доста проблеми и не виждам решение ", съобщи той.

"Ако имам да заплащам някаква сметка, аз нямам неплатени налози, каквото съм имал да заплащам, постоянно съм го плащал - освен към страната, а и към моите контрагенти ", означи той.

На въпрос за жилището на министър Владислав Горанов, който е ситуиран в един от неговите комплекси, Домусчиев съобщи: "Тези хиляди жилища ние сме ги продали на хиляди лица. Горанов, когато е купувал този апартамент преди 5-6 години, сигурно не го е купувал от нас. Кой по кое време му го е продал, това са неща, засягащи Горанов. Познавам Горанов - той е един доста образован млад финансист и дръзвам да настоявам, че той е един от най-хубавите финансови министри, които България е имала през последните 30 години ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР