Прави ми лошо впечатление, че се говори за Прокуратурата като

...
Прави ми лошо впечатление, че се говори за Прокуратурата като
Коментари Харесай

Докъде ще стигнат обвиненията между МВР и прокуратурата?

„ Прави ми неприятно усещане, че се приказва за Прокуратурата като цяло. Там работят 2500-300 души. Не може да се жигосваме цялата институция. На процедура Прокуратурата не е имала условия и нови обстоятелства, които да я накарат да извърши някакви процесуално следствени дейности ”. Това съобщи в ефира на Нова телевизия психологът Росен Йорданов. По думите институцията има право да повдига обвинявания, само че следствието се прави от помощни органи в изпълнителната власт.
Всичко по тематиката: Арестът на Бойко Борисов 183
 „ Трябва да е ясно, че няма война сред институциите. Има война сред Прокуратурата и обществото. Ако помните преди 2 години, когато бяха митингите, имаше две претенции – Гешев и Борисов да бъдат отстранени ”, изясни журналистът Йово Николов.

„ Президентът Радев имаше две служебни държавни управления. Борисов и обвинения Гешев не са на власт от 8 месеца. Аз съм „ за ” промяна в Прокуратурата, само че това не е пътят. Няма никакво подозрение, че обществото е извънредно недоволно от правосъдната система. Видя се, че никакъв вид отвън конституционна промяна няма ”, изясни политологът Андрей  Райчев.

„ Факт е, че  промяната се забави. Инициативата беше изгубена. Не считам, чуе това е едно самоцелно принуждение. Не стана ясно какво тъкмо реши през вчерашния ден Софийският градски съд, отказвайки да утвърди настояването на прокуратурата по отношение на законността на претърсванията при арестите на Борисов, Арнаудова и Горанов. В естествена обстановка Прокуратурата желае съдът да удостовери законността на нейните дейности. В случая се случи противоположното. Прокуратурата написа, че самото претършуване е незаконосъобразно. Затова съдът споделя, че откакто самката институция признава, че дейностите са противозаконни, няма какво да се направи повече и какви права да се пазят ”, изясни Екимджиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР