Правец. Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и председател

...
Правец. Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и председател
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова посети Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец

Правец. Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и ръководител на Съвета по киберсигурност Марияна Николова посети Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец в границите на самодейност за повишение на вниманието върху последствията от хакерски офанзиви и предварителната защита от тях. Това оповестиха от правителсвена осведомителна работа .
" В изискванията на бързоразвиващата се цифровизация в световен аспект вашите познания и умения стават все по-значими за актуалното и съвременно развиване на обществото ни ", съобщи вицепремиерът пред ученици на образователното заведение. Тя означи, че хакерските пробиви в системите на институциите или на частните компании, които за мнозина са тип съревнование и изява, в действителност нанасят вреди под разнообразни форми. " Използвайте насъбраните познания и умения за положителното на нашето общество и за неговия напредък “, прикани вицепремиерът и изрази убеденост, че учениците на Националната професионална гимназия по компютърни технологии имат капацитет да бъдат бъдещи водачи в бранша на осведомителните и информационни технологии.
В рамките на срещата шефът на Дирекция „ Планиране и ръководство на действия и планове за електронно ръководство " в Държавна организация " Електронно ръководство “ Иван Модев показа пред учениците електронното ръководство и неговото развиване. В срещата участваха също представители на Българската асоциация по киберсигурност и Българската асоциация на сертифицираните етични хакери.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР