Правете паузи в работата, които да ви зареждат –при пеенето

...
Правете паузи в работата, които да ви зареждат –при пеенето
Коментари Харесай

Личен живот и бизнес: Мисия Възможна част от „Ключовете за успех на жените в бизнеса” – дневно Business Lady Live събитие

Правете паузи в работата, които да ви зареждат – при пеенето да вземем за пример се задейства 98% от мозъка, показа Димитър Караманчев.

„ КЛЮЧОВЕТЕ ЗА УСПЕХ НА ЖЕНИТЕ В БИЗНЕСА” на ден Business Lady Live събитие със шерване на на практика опит

В момента тече първата част от седмото издание на Годишните награди „ Business Lady 2017 , инициирани от сп. Business Lady и Business Lady Club в София хотел Балкан (бившия хотел Шератон).

Преди минути приключи втори панел от практическата среща, в който бяха прегледани следните тематики от участниците:

Личен живот и бизнес: МИСИЯ ВЪЗМОЖНА бяха прегледани следните тематики:

1. Старт на личен бизнес – плюсове и минуси

2. Професионалното прегаряне – по какъв начин да го избегнем?

3. Иновативни способи за релакс в бизнеса.

Добри практики от житейския си професионален опит в този панел споделиха:

- Ани Хира - Бизнес съветник Човешко развиване, създател на HUGAH

- арх. Богдана Панайотова - Управител на „ ЕН АР Консулт” ЕООД

- Десислава Петева - Управител на „ Пимел Трейдинг” ЕООД

- Юра Драганова - Директор „ Човешки ресурси” в „ Солвей Соди” АД

- Виктория Стоянова – Президент на Зонта клуб „ Света София”

- Димитър Караманчев - Основател на Start IT Smart и MetaReading

- Александър Николов - Бизнес съветник и коуч, създател на книгата „ Бизнес растеж”

- Марина Цекова - публицист, Народоосвободителна въстаническа армия ТВ



Ето някои съществени акценти от миналия втори панел от практическото събитие:

Мотивация за старт на лични бизнес

Александър Николов: „ Жените взимат по-бързо решения от мъжете. За бърз страт на личен бизнес, дамите са по-различни от мъжете. Ако бизнесът не се монетизира, той си остава единствено едно скъпо занимание и не можеш да окажеш помощ на толкоз хора, на колкото имаш концепция и би ти се желало. Само 10% от дамите се стимулират от финансовия фактор, при пускане на личен бизнес.”

Арх. Богдана Панайотова: „ Моята мотивация беше предпочитание за опит. Към днешна дата се стимулирам от моя екип, за който нося отговорност – да го развъртвам, да ръководя позитвни взаимоотношения.”

Димитър Караманчев: „ Не е доста свястно да се разделяме на дами и мъже. Най-големият проблем при стартирането на личен бизнес е работохолизмът. Защото хората започват подобен, с цел да имат повече свободно време, а по-късно осъзнават, че работят по 16 часа дневно.”

Деси Петева: „ Семейният Бизнес в числа: 30% не престават да развиват фамилния бизнес и обичаи, 13% са трето потомство, 30% се включват от бизнеса още от ранна детска възраст. Други 30% натрупат опит в огромни корпорации, с цел да могат да го употребяват в сполучливото ръководство на фамилния бизнес. За мен би трябвало баланс – да следваш фамилните полезности и обичаи, само че и да отговориш на новите условия на пазара и да прилагаш новаторски подходи.”

Юра Драганова: „ Винаги съм гледала на работата си за огромните корпорации, в които съм работила, като на личен бизнес. Предизвиквам себе си, диря решения и съм положителна. Като HR управител, виждам, че младежите търсят повече време за себе си.”

Марина Цекова: „ Разполагам с незавимисимост и оказвам помощ на хората, което за мен е извънредно скъпо. Журналистиката е специалност, в която е мъчно самичък да си бъдеш началник, само че значимото е, че можеш да се развиваш и самоусъвършенстваш.”

Професионалното прегаряне при дамите

Димитър Караманчев: „ Думата отмора внушава отмалялост, в операта да вземем за пример има антракт. Ако използваме числата на Фибоначи, е хубаво да почиваме на всеки 21 или 55 минути. При пеенето се задейства 98% от мозъка, тъй че правете паузи, които да ви зареждат.”

Ани Хира: „ Бърнаутът или професионалното прегаряне е въпрос на вярно ръководство на времето. Можем да го избегнем, в случай че разчетем вярно и в точния момент знаците и вземем съответни ограничения.”

Събитието е проведено в две елементи:

I. Business Lady Live (work shop) – „ КЛЮЧОВЕТЕ ЗА УСПЕХ НА ЖЕНИТЕ В БИЗНЕСА”

II. Вечерна публична гала и церемония вечеря, по време на която ще бъдат връчени премиите на отличените дами.

От практическата среща остана още да чуем:

Как го вършат сполучливите бизнес дами в този панел ще чуем забавни гледни точки за: Социалните функции на дамите в 21 век и техники за приоритизиране, Женската сила и предприемачеството – по какъв начин да се настроим ментално за сполучлив бизнес? и ще създадем няколко Ролеви игри. Сред събеседниците тук са:

- Илона Станева - Директор „ Маркетинг и реклама”, Първа капиталова банка

- Илияна Захариева - Директор „ Корпоративни комуникации”, А1 (Мтел)

- Стойне Василев - Предприемач и създател на SmartMoney.bg

- Жана Иванова - Собственик на Издателска къща „ Жануа`98 "

- Яна Данаилова - Нутриционист и експерт по хранене, сертифициран учител по йога

- доктор Наталия Футекова - Предприемач, създател ERP Academy

- Мила Захариева - Основател на Корект Консулт Партнерс

- Илияна Захариева – шеф Корпоративни връзки, А1 (Mtel)

На публична гала довечера сп. Business Lady ще връчи своите годишни награди за 7-ма поредна година. По този мотив уредниците са подготвили прелестна шоу стратегия. Водещи на събитието ще бъдат актьорите Явор Ралинов и Илия Георгиев. Участие ще вземат още квартет Белканто (финалисти в Х-Фактор), младите цигуларки от Нов симфоничен оркестър , надарените деца – музиканти и лауреати от фондация „ Консонас” и първенците на България за експерти в спортните танци от клуб по спортни танци „ Проданс” . Тази година уредниците ще отличат дами в категории като: Икономика и мениджмънт, Здравеопазване, Строителство, Финансов бранш, Фармация, ИТ бранш, Човешки запаси, Земеделие, Бързо разрастваща се компания, Личност - подстрекател и други.

Наградите се връчват за максимален принос на българската делова жена в разнообразни категории. Целят да се даде публичност на сполучливите управнически модели, ефикасните бизнес практики и съответно развиване на човешкия капитал, като по този метод се насърчи женското предприемачеството измежду българската общност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР