Правени са опити за ремонт на телефон 112, но не

...
Правени са опити за ремонт на телефон 112, но не
Коментари Харесай

Няма да има прекъсвания на телефон 112

Правени са опити за ремонт на телефон 112, само че не е имало задоволително финансиране. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев.
 
" За телефон 112 знам откогато влязох в кабинета, където има директория, на която с огромни букви написа 112 и знам, че е проблем. Още от този момент знам, че е изтекла гаранцията и няма поддръжка от две години обратно. Правени са опити, не е имало задоволително финансиране ", сподели вътрешният министър.
 
" Има две идеи-едната е да продължим тази система, която е може би остаряла. Или продължаваме с тази система, която надграждаме и работим по този начин още 2-3-4-5 години, а през това време търсим модерна и по-нова система. Но, модерната система коства над 50 млн. лв.. Доколкото знам предходният министър Румяна Бъчварова по-скоро се е вглеждала в дълготрайния проект. Ние пуснахме социална поръчка, тъй като не желая да попадам в обстановката на Бъчварова огромна система за 50 млн. лева, само че това да стане след няколко години. Дотогава - в случай че има прозорец ", запита Валентин Радев.
 
Служител на 112: Пишем на листове, хора умират поради забавянето (ВИДЕО)

" Поне два или три пъти ми звъни шефът на 112 и ми споделя, че системата прекъсва за няколко минути. След 5-10 минути ми споделя, че е овладян казусът. Да, де, само че от това зависи човешки живот. Затова пуснахме поръчката, с цел да платим за две години обратно, да надградим системата, да платим отсега нататък. За тази година ни трябват 5 млн. лева Като парите са за три години, до момента в който сумата доближи 13 млн. лева Справяме се, няма да има спирания на телефон 112. Надявам се бързо някой да завоюва поръчката ", сподели вътрешният министър.
 
Не се е изпуснал телефон 112, само че имаше избори след избори в страната, а служебния кабинет не е желал да се занимава и в този момент тук е горещият картоф, сподели още Радев.
 
Министерство на вътрешните работи ще даде над 13 млн. лв. с Данък добавена стойност за ремонт на системата за незабавни повиквания - телефон 112. Разходването на бюджетните средства се постанова поради дефектирала техника, което съставлява опасност за националната сигурност. По тематиката 50-годишен се прави на дете, подава подправен сигнал на тел. 112
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР