Правен абсурд по делото за смъртта на Ангел Димитров –

...
Правен абсурд по делото за смъртта на Ангел Димитров –
Коментари Харесай

Подсъдимите по делото за смъртта на Чората – осъдени за престъпление, в което не са обвинени

Правен парадокс по делото за гибелта на Ангел Димитров – Чората. След 13 години каузи у нас и в Страсбург, съдът призна за отговорни петимата служители на реда, подсъдими за убийството на Ангел Димитров.

Оказа се обаче, че някогашните към този момент униформени имат присъди за закононарушение, в което въобще не са упрекнати.
България още веднъж наказана в Страсбург - по делото " Чората " Скандалният случай е от 2005 година, когато петима служители на реда пребиха до гибел Ангел Димитров
Ангел Димитров – Чората умира по време на арест при акция " Респект " в Благоевград през ноември 2005 година За гибелта му пред Темида застават петима служители на реда, упрекнати в съзнателно ликвидиране.

„ Ние не сме определили полицейската интервенция. Държавата тогава дефинира – след поредност от поръчкови убийства, които се случиха”, напомня служителят на реда Мирослав Писов.

13 години по-късно, след пет присъди у нас и една в Страсбург, служителите на реда са приети за отговорни само че за гибел по несъобразителност.

Майката на Чората Адриана Димитрова не може да повярва, че изтекла отминалост ги лишава от опцията да влязат в пандиза.

„ Те са на независимост, не са усетили една секунда някакво злощастие, една секунда, те не знаят какво е да загубиш дете, даже и да е огромен мъж”, сподели Адриана Димитрова.

Според подсъдимите гибелта на Чората е инцидентна и се дължи на позата му при ареста и на сърдечните му проблеми.

„ Тези 6–7 минути, в които протече всичко, ни е минало като филм. Ние първоначално не можехме да повярваме, когато ни съдеха и на по 18 години, седяхме и гледахме, и не можехме да отговорим на този въпрос”, разяснява Мирослав Писов.
Окончателно: Полицаите, подсъдими за гибелта на Чората, са почтени Ангел Димитров умря при задържането му при профилираната полицейска интервенция "Респект "
Ще апелират и околните на Димитров, и служителите на реда, а окончателното решение ще е на Върховния съд.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР