Правех толкова много безразборен секс, че не можех да се

...
Правех толкова много безразборен секс, че не можех да се
Коментари Харесай

Олимпийски шампион: Правех толкова много безразборен секс, че не можех да се понасям. Даже не успях да се самоубия

" Правех толкоз доста разхвърлян секс, че не можех да се претърпявам. Даже не съумях да се самоубия "
В началото на новото хилядолетие американецът Антъни Ървин беше считан за по-талантлив плувец от Майкъл Фелпс. На 19-годишна възраст той взе злато от Олимпиадата в Сидни, изпреварвайки великия Александър Попов.

Целият живот бе пред него, а бъдещето му изглеждаше повече от обещаващо. Рекламни контракти, имения, пари, коли - всичко, което искаше, бе на ръка разстояние от него. Но Антъни потегли по различен път. Алкохол, опиати и даже опит за самоубийство го завлякоха към бездната. Никой не вярваше, че някогашният първенец може да бъде избавен.

И тогава Антъни повярва в себе си. Оттласна се от дъното и още веднъж завоюва олимпийското злато!

Детство на транквиланти

Като дете Антъни е хиперактивен. Толкова своеволен и избухлив е, че родителите му от време на време се усещат неловко от другите. Детето е заведено на доктор, където е диагностицирано с нарушавания в работата на централната нервна система. Става въпрос за синдрома на Турет - заболяване, което не се повлиява от никакво лекуване. За да може момчето да канализира по някакъв метод неудържимата си сила, го записват да тренира плуване. От 9-годишна възраст Антъни стартира да пие транквиланти, с цел да се стабилизира работата на мозъка му.

Изненадващо, само че здравословните му проблеми по никакъв метод не му пречат на триумфите в спорта. В детска и юношеска възраст Антъни чупи връх след връх - първо в Калифорния, а по-късно и из цяла Америка. Но макар славата, която е натрупал, никой не чака, че на Олимпийските игри в Сидни ще може да се оправи с Александър Попов на 50 метра свободен жанр.

По-късно Ървин признава, че преди игрите е опитал с транквилантите. Вярвал, че по време на финалите ще се нуждае от естествената си експанзия и яд, по тази причина преднамерено понижил дозата на хапчетата. И му се получило.

Антъни прави същия трик и на Световното състезание през 2001 година. И там му се получава.
 " Правех прекомерно доста разхвърлян секс”

Но ярките вероятности се трансформират в огромни проблеми.

Треньорите на националния тим на Съединени американски щати го считат за състезател, който във връзка с капацитета е по-напред даже от тогавашната изгряваща звезда в плуването Майкъл Фелпс. Вярно е обаче, че същите тези треньори приказват за Ървин, че е " най-мързеливият плувец ", с който са работили.

Самият Антъни не съумява да се оправи с бремето на парите и славата. Чувства се уединен, а насъбраната отмалялост от тренировките и участията в надпревари го тласка към меланхолия.

”Потъвах от ден на ден в самотност и въобще не разбирах кой съм. Плуването се трансформира в обвързване, а басейнът стана затвор ", признава първенецът.

За да излезе от този затвор, Антъни завършва кариерата си на 22 години. И стартират безкрайни запои и флиртове с опиатите и дамите.

" Правех толкоз доста разхвърлян секс с разнообразни девойки, че в един миг се отвратих от себе си. Не е елементарно да се живее по този начин. Писна ми всички непрекъснато да ми повтарят, че би трябвало да се върна към спорта, да се запиша да последвам и тем сходни нелепости. А аз единствено желаех всички те да отидат по дяволите и да се разкарат от мен ", връща лентата обратно плувецът.

" Мислех си, че съм се самоубил "

Всичко това няма по какъв начин да продължи дълго без последици. В един миг Антъни съзнателно приема голяма доза медикаменти, с цел да постави завършек на живота си. " Даже не съумях да се самоубия. Мислех си, че съм го направил, а когато се разсъниха, ми стана тъжно, че не се е получило. Но след известно време разбрах, че това е втори късмет. Тогава се преродих. "

Връщането към спорта обаче към момента е доста надалеч.

Антъни продължава пропадането си. Напива се до безпаметност и повишава адреналина с гонки с полицията на мотоциклета си. В кръвта му има следи от ЛСД, кокаин и Бог знае още какви вещества. По някакво знамение не попада зад решетките. И този път не приказваме за басейна, а за същински затвор със закоравели нарушители.

В момент на прояснение Антъни се пробва да стартира работа, само че бързо е гонен отвред. Успоредно с това свири в рок група, а съгласно хора, участвали на негови концерти, му се получавало сносно. Музиката му давала свободата, която не намирал в спорта.
 Възкръсването

В един миг обезвереният Ървин взема решение да се реалокира в Ню Йорк, а негов остарял прочут му предлага да стартира да тренира деца в един от басейните в Манхатън. И водата внезапно отмива мръсотията по него, полепнала през годините. Антъни осъзнава какъв брой му е липсвало плуването и се завръща в Калифорнийския университет в Бъркли, от който има бакалавърска степен.

През 2011 година Ървин толкоз е прогресирал след единствено година тренировки, че се завръща в националния тим на Съединени американски щати и печели олимпийска квота. А през 2014-а в Рио де Жанейро се случва чудото. В бразилския мегаполис печели два златни медала - в обичаната си дисциплинираност на 50 метра и в щафетата на 4х100, ставайки най-възрастният олимпийски първенец по плуване. На 35!

Подхожда към триумфа си по-философски спрямо младостта: " Не избавям стотици човешки животи, а просто плавам в басейна. 50 метра и толкова. Вече не диря внимание. Сега имам нещо, което нямах преди - работна нравственос и обич към това, което правя. "

Няма спор - Антъни съумя да се възползва от втория си късмет.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР