Правда ще закъснее, защото е на фризьор“, дочувам от съседната

...
Правда ще закъснее, защото е на фризьор“, дочувам от съседната
Коментари Харесай

„Голямата“ червена „правда“, която още убива

Правда ще закъснее, тъй като е на коафьор “, долавям от прилежащата маса в кварталното кафене, което назовавам и кварталния парламент, поради разгорещените полемики по всевъзможни публични и политически въпроси, които се водят тук. Често пъти много по смислени от тези в Народното събрание и съвсем постоянно по-цивилизовани.

Едва се въздържам да кажа, че

правдата постоянно закъснява

А кривдата е все тук, само че ще се разразят едни реплики и дуплики, няма да можем да се порадваме умерено на последните дни, в които слънцето разрешава да се работи или дискутира на открито.
Сещам се за етимология, за „ национална “ власт, за убийци… Неологизмът „ кривда “, формиран от народа по сходство на „ истина “, което пък е дума знак за Божията, справедливата, безспорната истина, като че ли споделя всичко за днешния и вчерашния ден на българската държавност.

Изведнъж се сещам и за органа на Комунистическа партия на Съветския съюз в. „ Правда “, за това какъв брой двуличие, кръв и фалш покриват с пълен слой тази дума. Как правдата убива, даже в днешния ден.
А също и за обичаните клишета на комунизма- „ дребната “ и „ огромната “ истина.

Голямата е, несъмнено, тяхната, класовата, по-право, кастовата, тъй като приказките, че тогавашните комунисти, през днешния ден срамежливо наречени социалисти, имат нещо общо с работническата класа са „ мижи да те лажем “ това е ясно.

Ала кастата на богоизбраните велможи е безконечна:

- червени учени, професори, генерали, разузнавачи, предприемачи, офицери от Държавна сигурност, станали дори масони, с цел да правят мръсната си работа…. Все хора, които са хванали за гушата бедната ни държавичка и не я пускат до ден сегашен.
Щях да не помни за владиците. Фалшивите чиновници на Бога, които от дълго време би трябвало да са анатемосани, тъй като са сложени и

ръкоположени от петолъчката, не от кръста

Няма кой да ги анатемоса, всички са като тях. Създадени са по облик и сходство на „ руската черква “, откакто Ленин избива 160 000 свещенослужители, съвсем всички, а Сталин поставя на тяхно място стеснен брой „ верни приятели “. Затова толкоз харесват руската черква. Но са и мощно подвластни, несъмнено, за по-сигурно.

Сещам се за дветe видео-изявления на „ българските “ митрополитите Николай Пловдивски и Гавраил Ловчански, които бяха оповестени на уеб страницата на Руската черква в Украйна.
Правдата била на страната на Руската черква в Украйна, не на Вселенската патриаршия, настояват в един глас те.

Колко долен би трябвало да си, с цел да кажеш това пред следения от Москва, дръжте ме да не падна, „ Съюз на православните публицисти.

Сещам се за цялата

Червено-кафяво-черна върхушка

И ми се прищява да повърна…

Малката истина е тази на всички останали, на всеки българин, борещ се да оцелее в тази сменена от садистите действителност. И потомство след потомство употребен като впрегатен добитък, било от комунистическата страна, било от тази на капиталистите-комунисти.

Сещам се и за един от репортажите на убития от Държавна сигурност в Лондон публицист Георги Марков. Той написа по този начин:
„ Изглежда, че идеологическата пропагандна машина на тоталитарния комунизъм работи в повтарящи се неизменими кръгове, които припомнят свиренето на развалена грамофонна плоча. Еднообразно повторение на едни и същи хрумвания, на едни и същи похвати, на

едни и същи трикове

Никакво развиване, никакво търсене, никакво отклоняване от изтощено предъвквани и претърпени канони. “
Нима това не важи и през днешния ден.

Корнелия Нинова и преторианската армия от „ Позитано “, само че освен те, въобще не крият, че не са не запомнили нищо от старите си идеологеми, славят Георги Димитров, Вълко Червенков, Тодор Живков, Пенчо Кубадински, мечтаят за социализЪма. Особено ме умилиха писъците на Сашето Симов в отбрана на вожда. Димитровската крилата фраза „ Дружбата с Съюз на съветските социалистически републики е като слънцето и въздуха за всяко живо създание “ е всьо и вся за тях. Те имат вяра, че

Империята на Злото ще се възроди

А те ще са нейните гаулайтери.
Така по едно и също време се изясняват в обич и на Йосиф Висарионович. А за Димитър Благоев и неговата гневна битка с съветската имперска политика не щат и да чуят. Иначе се връщат към корените. Когато корените изнасят на господарите…

Георги Марков написа още: „ Както в най-щастливите времена на обичания ни водач и преподавател, другаря Сталин, другарите пропагандисти заговориха за опълчването на ГОЛЯМАТА и МАЛКАТА истина в социалистическото общество.

Многозначителното в тази ситуация е, че изваждането на тези две остарели понятия на бял свят таман в този момент съответствува очевидно с огромната акция на западните демокрации за навсякъде ценене на човешките права из целия свят. Не е мъчно да се види, че правата на обособения човек в тоталитарния комунизъм са сложени в лагера на МАЛКАТА истина. “
Само

сменете името на Сталин с това Путин

И ще видите, че през 21 век върхушката ни и през днешния ден идеално се вписва в тези думи.
Вече се опитва почвата и за нов 9-ти септември, за нов Народен съд, несъмнено с решаващата помощ на Кремъл. Защо да не опитат нали постоянно са безнаказани. Какво ще изгубят? Именно това схващане за божествената съдба да ръководят, единствено тъй като са правилни на Стопанина, е коренът на всички несгоди в нашата другояче прелестна страна.

Едва ли някой се съмнява, че част от този сюжет са напъните на
паравоенните организации, кощунствено наречени Войнски съюз „ Васил Левски ” и БНО „ Шипка ”, които набирали обвинители и съдии за идния Народен съд, който щели да провеждат. А къде са същинските съдии и прокурори, които да ги натикат в дранголника, да попитам. Но за какво ли?

Думата истина през днешния ден има напълно друго значение, както и думата „ право “./faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР