Правата на стотици арестанти, които се водят оковани на лечение,

...
Правата на стотици арестанти, които се водят оковани на лечение,
Коментари Харесай

Бивш бг съдия в Страсбург: Правата на стотици обвиняеми се нарушават с ненужни белезници

Правата на стотици арестанти, които се водят оковани на лекуване, се нарушават.
 Адв. Марковски: Отношението към Десислава Иванчева е нечовешко  Не пуснаха Иванчева от ареста да си направи дете  Иванчева в болничното заведение на пандиза, желае на независимост
В българската Конституция написа, че правата на обвинения не могат да бъдат ограничавани повече от нужното за правораздаването, в закона за осъществяване на наказванията написа същото. В същото време у нас се ползва директива за оковаване на изпратените на лекуване арестанти, при която изобщо липсва преценка дали тези ограничения са нужни. 

Това съобщи някогашният български арбитър в съда в Страсбург Здравка Калайджиева по бТВ. Повод за думите й беше видеото с упрекнатата в корупция кметица на „ Младост ” Десислава Иванчева, след което стана ясно, че слагането на белезници на ръцете и краката зясяга стотици арестанти. 

Властите показват цялостна липса на сензитивност по отношение на уважението към индивида, какъвто и да е той. Смущава ме диспропорционалната мощ, упражнена по отношение на жена, която се води към болничното заведение. За всички е ясно, че не е належащо, може да бъде унизено човешкото достолепие, само че жалкото е, че това по никакъв метод не се преценява ”, акцентира Калайджиева.

„ Българската страна може да одобри милиони дарения от непознати донори, с цел да усъвършенства изискванията в пандиза, и, в това време, не построява потенциала на чиновниците си в тази посока – да се понижи нечовешкото отношение ”, разяснява Калайджиева.

Според нея пандизите са се трансформирали в „ разплодник на принуждение ”, където „ престъпността се регенерира ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР