Правата на гражданите след Брекзит, ситуацията в Близкия изток и

...
Правата на гражданите след Брекзит, ситуацията в Близкия изток и
Коментари Харесай

Започва първата за годината сесия на ЕП в Страсбург

Правата на жителите след Брекзит, обстановката в Близкия изток и правилата на правовата страна в Европейски Съюз са акцентите в дневния ред на първата за годината пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург.

Редица въпроси, свързани с излизането на Англия от Европейски Съюз, не престават да са без отговори.
Парламентът в Лондон утвърди договорката за брекзит Преходният интервал обаче ще е дълъг
Евродепутатите показват безпокойствие по отношение на спазването на правата след 31 януари на всички европейски жители, живеещи във Англия и всички английски жители, живеещи в Европейски Съюз. Очаква се приемането на резолюция по време на сесията в Страсбург.

Напрежението в Близкия изток провокира серия от дипломатически совалки сред европейските водачи през последните дни. Днес обстановката в Иран, Ирак и
Организация на обединените нации прикани Иран да подсигурява независимо следствие на случая с украинския аероплан Боингът беше свален простъпка от иранската противовъздушна защита, като починаха 176 души
Либия ще бъде разисквана в пленарната зала в наличието на висшия представител по въпросите на външните работи Жозеп Борел.

Спазването на правилата на правовата страна още веднъж ще е в дневния ред на следващия ден.

Парламентът ще направи оценка за развиването на процедурата по член 7, задействан поради Унгария и Полша. Съмненията за нарушавания са в областите: независимост на словото, корупция, права ва малцинствата и обстановката с мигрантите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР