Правата на гражданите са защитени на няколко нива. На първо

...
Правата на гражданите са защитени на няколко нива. На първо
Коментари Харесай

Брюксел и Лондон ще работят не само нулеви мита и квоти, но и за нулев дъмпинг

Правата на жителите са предпазени на няколко равнища. На първо място, на равнището на самото съглашение за отдръпване. Европейският парламент реализира включването на всички помощи и социално-осигурителни права в съглашението за отдръпване, както и правата на бъдещи деца и уговорка за правосъден контрол от Европейския съд. Това съобщи координаторът на Европейският парламент за Брекзит Ги Верхофстад.

"Ние гарантирахме правата на жителите на равнището на Схемата за уседналост на жителите на Европейски Съюз, която Обединеното кралство вкара. Например, направихме по този начин, че жителите да не би трябвало повече да заплащат такса за приемане на статут на уседналост, да има потребност от единствено едно искане за всяко семейство и изискванията за документите, доказващи престояване, да бъдат по-меки ", изясни той.

Има и трето равнище, на което Екологичен потенциал е получил уверения от управляващите на Обединеното кралство за заслужено използване както на съглашението за отдръпване, по този начин и на Схемата за уседналост на жителите на Европейски Съюз ‒ това е, по този начин да се каже, практическата страна на правата на жителите.

Все още има някои нерешени въпроси ‒ като потребността от физически документи и потребността от в действителност самостоятелен орган за наблюдаване, само че Европейският парламент е решен да употребява договарянията за бъдещите връзки като лост за обезпечаване на спомагателна отбрана на практическата страна на правата на жителите.

"В идеалния вид ние би трябвало да реализираме повече от съглашение за свободна търговия с Англия. Не единствено нулеви мита и нулеви квоти, само че също и нулев дъмпинг: това значи, че нашите европейски обществени и екологични стандарти следва да бъдат зачитани в бъдещите ни търговски връзки. Ако реализираме това, уповавам се, че има задоволително доверие сред Европейски Съюз и Обединеното кралство, с цел да пристъпим към същинско съглашение за асоцииране с освен икономическа част, само че и съдействие по полицейски въпроси, защита, шерване на разследваща информация и външнополитически въпроси. Мисля, че би трябвало да сме амбициозни, тъй като в новия международен ред Европейски Съюз и Обединеното кралство в действителност могат да се възползват от взаимната си поддръжка ", сподели Ги Верхофстад.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР