Правата на българите в Северна Македония не търпят отлагане. Сега

...
Правата на българите в Северна Македония не търпят отлагане. Сега
Коментари Харесай

Синът на пиромана Ламбе се оказа съученик на шеф в културния център

Правата на българите в Северна Македония не търпят отсрочване. Сега имаме историческа опция да се преборим за нашите събратя. Това е наш категоричен български дълг. Падането на българското несъгласие, преди вписването на българите в Конституцията на Северна Македония, е отсрочване на решаването на казуса с човешките права на българите там. За това предизвести водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов във връзка информацията от последните часове, че министър председателят Кирил Петков ще се опита да заобиколи фактора " Министерство на външните работи " и министърката на Има Такъв Народ в оставка Теодора Генчовска за по-лесното и бързо повдигане на ветото от София над Скопие.

Трифонов разгласява изявление на земляк от РСМ, обещано в неговата телевизия " 7/8 ТВ ", обещано през вчерашния ден. В него Петър Колев споделя:

“Каквито правила важат за албанците, за турците, за власите, за ромите, за сърбите, за бошняците, за тези, които се самоопределят като македонци, същите правила да важат и за нас българите, които живеем там.”

“Повече от 100 години се прави всичко допустимо да не остане жив българин в Македония.”

“Секретарят на културния център “Иван Михайлов” Георги Църномаров - неговият наследник, и синът на подпалвача на културния център - Ламбе Алабаковски, са съученици и седят един зад различен на чиновете. Това е нещастието на Македония - тези деца още от първи клас ще бъдат индоктринирани на ненавист, на експанзия, на това да ненавижда другия.

Защото единият татко счита, че е българин, а другият татко счита, че не е българин. И това е казусът на Македония ".

“За последния интервал от време няколко пъти са били палени български знаци, били са нападани пробългарски деятели в Северна Македония. Този случай в Битоля не е случай. Това е една ясна наклонност ", споделя още българинът, живеещ в РСМ.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР