Пръв сред извъстоличните институти в класацията на Министерството на културата

...
Пръв сред извъстоличните институти в класацията на Министерството на културата
Коментари Харесай

ТМПЦ-Варна и Държавен куклен театър-Варна с отлични оценки от Министерството на културата

 Пръв измежду извъстоличните институти в класацията на Министерството на културата за 2019 с отлична оценка е Театрално-музикалният продуцентски център (ТМПЦ) – Варна, който се подрежда незабавно след националните водачи – Софийска опера и балет и Държавен музикален и балетен център – София. С отлична оценка е и Държавен куклен спектакъл - Варна.

Високите позиции на варненските културни институти разяснява шефът на ТМПЦ – Варна Даниела Димова:

" С наслада споделям, че излязоха резултатите от комплексната оценка на Министерството на културата, което е принципал на всички държавни културни организации, за работата на държавните културни институти в региона на театралните изкуства за 2019 година ТМПЦ – Варна, както и Държавен куклен спектакъл – Варна още веднъж са с отлични оценки. ТМПЦ – Варна се подреди директно след столичните водещи културни институти като отличник измежду извънстоличните. Ние имаме еднакъв брой точки на отлична оценка 118 – също като Сатиричния спектакъл и Театъра на армията. Това е авторитет освен за двата варненски културни института, само че е авторитет и за нашия град, тъй като демонстрира за поредна година (миналата година резултатите също бяха такива), че културните процеси в нашия град се развиват по верен метод. В тази сложна оценка са регистрирани доста съставни елементи, измежду които е финансовото положение на културните институции, съпоставката сред доходи и разноски, неналичието на непокрити отговорности, а противоположното, извеждането им на плюс, техните министър председатели и доста други параметри, като несъмнено най-важното са художествените достижения и ползата на публиката към продукциите. “ 

Актуална информация за събитията в програмата на ТМПЦ – Варна търсете в уеб страниците и Facebook страниците на Драматичен спектакъл " Стоян Бъчваров “ и Държавна опера – Варна:

www.facebook.com/DramaTheatreVarna

www.facebook.com/OperaVarna

http://dramavarna.com

www.operavarna.com
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР