Прав е Драгомир Стойнев, който бил казал пред парламентарната група,

...
Прав е Драгомир Стойнев, който бил казал пред парламентарната група,
Коментари Харесай

След НС на БСП - Пеевски срещу Нинова за „Позитано“ 20

Прав е Драгомир Стойнев, който бил споделил пред парламентарната група, че в случай че не гласоподава за Цацаров, ще бъде размазан от Пеевски. Защо от Пеевски няма да ви споделям, не сте идиоти. Дали това са точните думи на Стойнев, няма по какъв начин да знаем, само че негови съпартийци ги предават такива.
И им имаме вяра, тъй като преди този момент по бТВ депутатът и някогашен енергиен министър в кабинета „ Орешарски “ рече: Безспорно Сотир Цацаров е мощна кандидатура за началник на КПКОНПИ. Той е потвърдил, че може да бъде самостоятелен от ръководещите “. Вие не сте идиоти, само че за Стойнев не съм сигурен. Поне приказва като такъм. Дали си има вяра е обособен въпрос. Пак негови сътрудници напомнят израза, че като министър в служебния автомобил на Стойнев бил по-често пред хотел „ Берлин “, в сравнение с пред министерството. И това може да е слух, както и един различен злокобен, съгласно който имало бели пликове за него, доставяни му ту от Пеевски, ту от основния очевидец на прокуратурата по делото „ КТБ “ Бисер Лазов. Но има зли хора, които все се пробват да очернят светлите имена на морални колоси като Пеевски, Лазов и Стойнев.

Същите злобари хвърлят тиня и в Герговата градина. Той, по линия на масонската ложа Слънце-Ориент изкомандвал пловдивските и някои други депутати да гласоподават устремно за Цацаров. Възможно е също, да е работил по линия на ГЕРБ, де да знае човек. Нали оттова му пристигнаха едни милиони за варненски парцел с огромна дупка в него. Той пък заречен постройката на ЦУМ, а в договорката влизал и Слънчев ден. Ужасни клюки, ви споделям.

Спомняте ли си един финансов министър – Петър Чобанов? И той беше от Българска социалистическа партия и доста се остаряла, когато КТБ трябваше да бъде фалирана. Фалираха я. След това едрото момче – само че не чак колкото същински едрото – стана народен представител от Движение за права и свободи. Тогава гаднярите заговориха, че това било премия за свършената добра работа, само че не ми се има вяра. Такъв чист човек не може да се измята като мокра дъска…

Някои фантазьори скочиха незабавно след гласуването на Цацаров: 27 от Българска социалистическа партия дали своят вот „ за “ – 27 предатели. Наивници. Много повече са. По бизнеса ще ги познаете. А това, че се напреварваха след гласуването да свидлив десницата корава на новия началник на КПКОНПИ, демонстрира, че има за какво.

Но да се върнем към прочувствените думи на Драго, че Цацаров потвърдил, че е самостоятелен от ръководещите. Естествено, нали по тази причина Пеевски го е водил при Цветан Цветанов, когато беше вице-премиер и вътрешен министър, с цел да му каже, че е готин и самостоятелен от ръководещите. За какво друго. После пък софийския градски прокурор Николай Кокинов сподели на самия министър председател Борисов, в къщата му в Банкя: „ Ти си го избра “. За Цацаров отново ставаше дума, което е същинско доказателство за неговата самостоятелност.

Всъщност може би нещата са малко по-различни. Отначало, до момента в който стане основен прокурор и до момента в който си стъпи на краката, Цацаров може и да е бил подвластен от ръководещите. След това обаче е станало противоположното – ръководещите са станали подвластни от Цацаров. Има и за какво. Иначе за какво всички ще се надпреварват да го хвалят и предлагат. Ако беше се обсъждало назначението му за началник на Инспектората на Висш съдебен съвет, отново същите думи щяха да се изрекат по негов адрес. Ако пък бе изпратен дипломат в някоя огромна страна – още веднъж характерностите щяха да са отлични.

Но пък и Цацаров да е толкоз самостоятелен не е за поверие. Независими в България няма – всеки все някъде е стъпил на погрешно, а различен го е видял. Въпросът е дали Цацаров е единствено признателен – към този момент седем години – на кръга, който го направи основен прокурор или е подвластен с нещо.

Корнелия Нинова несъмнено може да бъде упреквана за доста неща, само че истината е, че единствена през последните години се пробва да почисти партията от хора на Движение за права и свободи, ГЕРБ и задкулисието. Това я прави нежелана от свои и непознати.

Но другояче сме натовска страна, членка на Европейски Съюз, която обича Русия и жали за Тодор Живков, ръководена от десница с комунистически гръбнак, опозицията в която е лява, само че цялостна с пеевисти, а доганистите са ръководещи опозиционери. Не разбирате нищо? Това е задачата.

А Пеевски не отишъл на гласуването за Цацаров в Народно събрание, тъй като към този момент имал сигурни 165 гласа... От Андей Луканов насам - все същото.

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР