Пратка от над 1 тон кокаин, предназначен за нарколаборатории в

...
Пратка от над 1 тон кокаин, предназначен за нарколаборатории в
Коментари Харесай

Прокурор Виолета Радева: Спряхме пратка от над 1 тон кокаин за Европа през 2018 г.

Пратка от над 1 звук кокаин, предопределен за нарколаборатории в цяла Европа са съумели да пресекат в съдействие магистратите от Окръжната прокуратура във Варна и митническите управляващи през предходната година. Товарът е трябвало да дойде от Перу и Боливия, с цел да доближи до Холандия, Белгия и Обединеното кралство. Това съобщи по време на отчетно заседание на институцията прокурор Виолета Радева, представена от " Канал 3 ". 

``
реклама

" Важното е, че бяха арестувани уредниците на този канал, а не български жители, употребявани в схемата без да знаят “, изясни тя за двамата холандски жители, процесът против които към този момент е в ход.

Прокурор Радева добави, че фактически държавното обвиняване е работило по случая в доста разширено взаимоотношение със структурите на митницата, на Евроджъст и ДАНС.

" Действително се касае за доста огромен трафик на опиати и прекурсори. Същевременно имаше следена доставка за пръв път в страната, само че и за цялата конструкция на Евроджъст на голямо количество прекурсори. Преди това имаше две срещи в Хага, където бяха събрани прокурори от Холандия и Белгия. Този товар беше предопределен за там. На тези срещи бяха координирани тези дейности. Това за пръв път се случва в историята на Евроджъст, тази следена доставка през територията на пет страни “, разясни прокурорът. 

По нейни думи подценяването на българските служби и митническите управляващи, е изиграло неприятна смешка на арестуваните холандски жители. В момента процесът против тях е в правосъдна фаза. Те сами са предложили съглашение на прокуратурата за седем години затвор, само че персонално прокурор Радева е отказала.

" За това наказване са планувани санкции сред 15 и 20 години " отнемане от независимост “ и от 200 000 до 300 000 лв. санкция. Моето решение беше, че отсъждането на санкции " отнемане от независимост “, по-малки от 10 години, опонира на закона и морала. Поради което прокуратурата не се съгласи на съглашение “, изясни прокурор Радева.

Тя добави, че от тук нататък делото продължава по общия ред с разпити на очевидци и движимости лица. Има и предпазени очевидци по случая. Още на последващо съвещание ще бъде разпитан подобен очевидец.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: