Пратеникът на признатото от световната организация либийско правителство на националното

...
Пратеникът на признатото от световната организация либийско правителство на националното
Коментари Харесай

Официалното либийско правителство се възмути от Арабската лига

Пратеникът на приетото от международната организация либийско държавно управление на националното съглашение (ПНС) в Арабската лига упрекна блока в " двойни стандарти " по отношение на спора, обхванал Либия, заяви турският вестник " Сабах ", представен от БГНЕС.
Представителят на ПНС Салех Шамахи осъди това, което назова " най-несправедливо отношение " от Арабската лига на морското съглашение сред Либия и Турция.
Изказвайки се на среща на непрекъснати представители на общоарабската организация в Кайро, той сподели, че Либия призовала Арабската лига да преразгледа позицията си във връзка с експанзията, ориентирана против Триполи от либийския пълководец Халифа Хафтар, само че блокът не е дал отговор.
" Арабската лига ползва двоен стандарт. Тя не направи нищо, когато ние (ПНС) свикахме незабавна среща при стартирането на експанзията на Хафтар ", съобщи Шамахи на срещата, която се организира по искане на Египет.
Той добави, че двойните стандарти тласкат ПНС да преразгледа смисъла от престоя си в организацията, поставяйки под въпрос ролята на Арабската лига и до каква степен организацията е представителна за арабите.
Шамахи също уточни подписването на две покупко-продажби сред Анкара и приетото от Организация на обединените нации ПНС на 27 ноември в пакт, очертаващ военното съдействие, както и морските граници на двете страни в Източното Средиземноморие, като гаранция за ръководството на ПНС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР