Пръстовите отпечатъци са напълно уникални за всеки от нас, но

...
Пръстовите отпечатъци са напълно уникални за всеки от нас, но
Коментари Харесай

Изкуствен интелект фалшифицира отпечатъци

Пръстовите отпечатъци са изцяло неповторими за всеки от нас, само че наподобява надали отсега нататък биометричното идентифициране ще бъде считано за безвредно, както досега.

Наскоро научихме от The Guardian, че по време на софтуерно ревю в Лос Анджелис през октомври, компанията DeepMasterPrints e показала и зкуствен разсъдък, който може много дейно да основава изкуствени отпечатъци, които да заблуждават скенерите.

От компанията изясняват, че множеството скенери за сигурност са програмирани да " четат " единствено част от пръстовия ни отпечатък, без да изследват целия. В същото време обаче някои елементи от отпечатъка ни са много сходни на същите елементи при различен човек.

Така логаритмите на DeepMasterPrints не основават цялостен нов отпечатък, тъй като няма потребност от това, а генерират единствено тези елементи от отпечатъка, които скенерът засича и които се смятат за постоянно срещани при повече хора.

Това звучи като малко незавършена работа, само че в действителност не е.

Изкуственият разсъдък може да репликира един на всеки пет човешки отпечатъка с акуратност, която би му разрешила да заблуди елементарен биометричен скенер.

От компанията настояват, че логаритмите не могат да се употребяват за отключване на телефони, в случай че не са в допълнение програмирани и усъвършенствани за задачата.

DeepMasterPrints също ни успокояват, че никой досега не е съумял да сътвори толкоз ефикасна система за репликиране на отпечатъци като тяхната, и това би коствало доста труд и пари, написа lifestyle.bg.

Честно казано, тези успокоения по никакъв начин не звучат безапелационно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР