Пръстите на ръцете на денисовците имат учудваща прилика с тези

...
Пръстите на ръцете на денисовците имат учудваща прилика с тези
Коментари Харесай

Пръстите на ръцете на денисовците и на съвременните хора много си приличат

Пръстите на ръцете на денисовците имат учудваща аналогия с тези на актуалните хора, оповестява в. "Дейли мейл ", като се базира на резултатите от френско проучване.

Откритието е изненадващо за експертите, защото е известно, че денисовците са генетично по-близки до неандерталците, в сравнение с до Хомо сапиенс.

Малко се знае за денисовците, които са живели в Азия преди 100 000 години. За тях за пръв път се заприказва през 2010 година, когато бе изработен ДНК разбор на открит в пещера откъс от костица от пръст на ръка. Установено бе, че типът се е отделил от общ предшественик на актуалните хора преди към 600 000 години.

Друг откъс неотдавна бе проучен и сниман от учени от института "Жак Моно " в Париж. Геномният разбор сподели, че става въпрос за друга част от същата кост. Това разреши на учените да си основат визия за цялата кост. Те считат, че става въпрос за дребния пръст на дясната ръка на момиче, което е било на 13 години и половина, когато умряло.

Новооткритият откъс бил съпоставен с фалангите на пръстите на неандерталци и на модерни хора. Анализът посочил, че фрагментът е по-близък до фалангите на пръстите на актуалните хора, в сравнение с до тези на неандерталците. Всъщност загадката се задълбочава, тъй като предходен разбор разкри, че челюстите и зъбите на денисовците са имали по-примитивна форма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР