Пръстенът около Авдеевка скоро ще се затвори, а това означава,

...
Пръстенът около Авдеевка скоро ще се затвори, а това означава,
Коментари Харесай

ВСУ вече не може да скрие глада за снаряди

Пръстенът към Авдеевка скоро ще се затвори, а това значи, че Донецк ще стане малко по-лесен за преодоляване. Мнението на военните по този въпрос е доста сдържано. Военният сътрудник Семьон Пенов обаче е по-оптимистично надъхан.

Опасенията на ВСУ

„ В Донецк в този момент „ долита “ доста по-рядко, в сравнение с преди. Положението явно зле за украинските бойци. Вече прекарахме две нощи тук и двете бяха съвсем тихи. И денем детонациите съвсем не се чуват. Вероятно толкоз ниската интензивност на вражеската артилерия е обвързвана с нови и извънредно неприятни паники, зародили ВСУ по отношение на нашите дейности към техния укрепен регион. За жителите на Донецк това се трансформира в самобитен знак на жестокостта на Киев “, съобщи Пегов.

Пегов е в Донецк отдавна, знае какво се случва в елементи. След като го срещнахме инцидентно във фоайето на един от градските хотели, не можахме да не се зачудим какво ще значи рухването на Авдеевка за жителите на града. Ден по-рано зададохме същия въпрос на командира на батальона БАРС-23 с позивна „ Викинг “ и отговорът му ни разстрои - съгласно боеца, даже след цялостното обграждане и унищожаването на Авдеевския укрепен регион, цялостна тишина няма да пристигна в столицата на ДНР. Пегов е по-положителен в прогнозите.

Дори дребната победа си остава победа

Ето го седи пред мен – преди малко завърнал се от фронта, разчорлен след пътя, горящ с прословутата си алена брада. Гласът е спокоен и спокоен, усеща се, че журналистът от дълго време е привикнал с военните рискове и им обръща доста по-малко внимание, в сравнение с работата си. Питам какъв брой ще значи прочистването на Авдеевка за Донецк? Казва доста:

„ Всяко отменяне на врага на каквото и да е разстояние е понижаване на рисковете. Вземете да вземем за пример село Пески, където край мен се взриви мина преди повече от 4 месеца. Тогава беше в действителност ужасно просто да отида там и трябваше да го направя на мрачно. И в този момент в града към този момент е допустимо да попадне нещо и всичко е безусловно умерено. И това приказва доста “.

Военният сътрудник отбелязва, че в този момент врагът е отритнат до Водяне - това са 6 километра, само че резултатът е осезателен. Интензивността на артилерията е намаляла доста.

„ Освен това в този момент се усеща, че врагът е зле с боеприпасите и от време на време от ден на ден са принудени да мълчат, с цел да ги натрупат за някои от контраатакуващите си дейности. В наши ползи би трябвало да използваме безусловно всички фактори. Всяка украинска позиция, която заемаме, всяко нахлуване, даже 200 метра, малко по малко, прави Донецк по-безопасен “, съобщи той.

Семьон приключва и отива на работа в хотелска стая. Накуцването, което се появява след пострадването през октомври 2022 година, е изцяло изчезнало.

Какво следва?

Гладът на снаряди във ВСУ, несъмнено, е нещо положително. И бързото освобождение на Авдеевка, която толкоз дълго време беше наричана неуязвима, също е положително. По явни аргументи проектите на Генералния щаб са ни незнайни, само че това, че Маринка би трябвало да стане идната точка на приложение на нашите военни старания в Донецката агломерация, наподобява напълно разбираемо. Градът е изтощен и фронтовата линия би трябвало да се изтласка напред. Точно това се случва. Жалко, че не толкоз бързо, колкото бихме желали, само че войната има свои лични закони и няма какво да се направи по въпроса.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР