Праскови, сливи и нектарини, разпространявани от HMC Farms и продадени

...
Праскови, сливи и нектарини, разпространявани от HMC Farms и продадени
Коментари Харесай

Национално изтегляне на праскови, сливи и нектарини, свързани със смъртоносна епидемия от листерия

Праскови, сливи и нектарини, популяризирани от HMC Farms и продадени в цялата страна предходната седмица, се изтеглят заради зараза от листерия, която докара до 11 болести, в това число един смъртен случай и 10 хоспитализации, споделиха федералните регулатори по сигурността в понеделник.

„ Изследователите работят, с цел да дефинират дали някои спомагателни плодове или артикули, направени с този плод, може да са нечисти “, центровете за надзор на болесттите на Съединени американски щати и Превенцията е посочена в предизвестие за сигурност на храните.

Базираната в Кингсбърг, Калифорния HMC Farms изтегля праскови, сливи и нектарини, продадени сред 1 май и 15 ноември тази година, както и през същия интервал на 2022 година, сподели компанията в известие, оповестено в петък от Администрацията по храните и медикаментите. FDA откри листерия при тестване на проба от праскови на HMC Farms в края на октомври, заяви CDC.

Walmart и Sam's Clubs, изтегленият плод може да е нечист с Listeria monocytogenes, организъм, който може да аргументи съществени и от време на време съдбовни инфекции.

Към 17 ноември хората, разболени от епидемията от листерия, живеят в седем щата: Калифорния, Колорадо, Флорида, Илинойс, Канзас, Мичиган и Охайо, съгласно CDC. Един човек умря в Калифорния, а различен се разболя, до момента в който беше бременна и имаше прибързано раждане, отбелязва организацията.

Инфекциите с листерия могат да причинят съществено, а от време на време и съдбовно заболяване при дребни деца, нежни или възрастни хора, както и други с отслабена имунна система, съгласно CDC. Здравите хора могат да получат признаци, в това число висока температура, мощно главоболие и болки в стомаха. Организмът може също да аргументи спонтанни аборти и мъртвородени деца.

Изтегленият плод се продава в торби от 2 кг с марка „ HMC Farms “ или „ Signature Farms “ или като обособени плодове с код „ USA-E-U “. и номер, както следва:

Жълта праскова: 4044 или 4038Бяла праскова: 4401Жълта нектарина: 4036 или 4378Бяла нектарина: 3035Червена слива: 4042Черна слива: 4040

Изземването не включва органично отгледани плодове, компанията и CDC маркирано (Вижте изображения на всички изтеглени плодови артикули тук).

Потребителите би трябвало да ревизират домовете си, в това число фризерите си, за изтеглените плодове и да ги изхвърлят, сподели организацията. Всеки, който има въпроси, може да се обади на компанията на (844) 483-3867, понеделник-петък от 8 до 20 часа. Източно време.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР