Прашна буря оцвети въздуха в Гълъбово. За десетина минути градът

...
Прашна буря оцвети въздуха в Гълъбово. За десетина минути градът
Коментари Харесай

Само санкция за неуведомяване на екоинспекцията в Гълъбово след прашната буря

Прашна стихия оцвети въздуха в Гълъбово. За десетина минути градът е потопен в прашна пелена и безусловно не се виждал, оповестиха локални поданици в обществената мрежа Facebook.

Според хората причина за замърсяване е локалния Топлоелектрическа централа " Брикел " и по този начин нареченото " черно езеро " , където се складира пепелта от изгорелите въглища.

По информация на специалиста от Регионалната ревизия по околната среда и водите Минчо Минчев оросителните системи са работили, пътищата се овлажняват. По време на инспекцията не е имало запрашаване. Единственото нарушаване било, че инспекцията не е известена и по тази причина ще бъде наложена глоба.

От екоинспекцията в Стара Загора настояват, че обстановката към този момент е овладяна и няма заплаха за здравето на хората.
 Прашна стихия погълна Гълъбово
Прашна стихия погълна Гълъбово

Хората винят локалния Топлоелектрическа централа, от сдружението отхвърлят

От " Брикел " напомнят, че употребяват оросителни системи , с цел да няма запрашаване, напомни bTV. Тяхната версия за снощната прашна стихия е бурния вятър, който вдигнал пушилка от черните пътища.

Според Христо Христозов от Топлоелектрическа централа " Брикел " това е първият случай за тази година на такова запрашаване на Гълъбово ".
 Дават 2,8 млн. лева за сирени в Стара Загора и Гълъбово
Дават 2,8 млн. лева за сирени в Стара Загора и Гълъбово

Целта е предварителна защита на хората при бедствия, повреди и произшествия

Според хората причина за прашната стихия е горенето на боклук от чужбина - " Все отново горим боклуците на Европа... А щом е за Европа и през трупове ще минем...ще газим нашия си, български народ....за пари какво ли не вършат продажниците... ", написа в обществената мрежа над фотоси от прашната стихия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР