Прасето Пигкасо впечатли онлайн с таланта. Творбите му дори бяха

...
Прасето Пигкасо впечатли онлайн с таланта. Творбите му дори бяха
Коментари Харесай

Картините на прасе-художник достигат цена от 4000 долара

Прасето Пигкасо впечатли онлайн с гения. Творбите му даже бяха оприличени на тези на гениалния художник Пабло Пикасо, оповестява „ Ройтерс”.

Размахвайки четка в муцуната си, животното основава ярки и смели линии по платното.

Историята на надареното прасе е доста трагична. То е било избавено от касапница и приютено във ферма-убежище за животни в Франшхук, в региона на Западен Кейп в Южна Африка през 2016 година Там новият му притежател забелязал любовта на животното към цветовете и бояджийските четки.

„ Прасетата са доста умни животни и по тази причина, когато донесох Пигкасо тук се замислих по какъв начин да го развличам. Дадох му няколко футболни топки, топки за ръгби и несъмнено, в близост имаше няколко четки, тъй като хамбарът беше прясно оцветен. Той изяде или унищожи всичко, като се изключи тези четки за изобразяване и си помислих, че може би има нещо там. Не мина доста време, до момента в който стартира самичък да търси платното и да основава тези невероятни шедьоври, които в този момент се продават по целия свят ”, показа притежателят на фермата Джоан Лефсън.

Картините на Пигкасо доближават цена от 4000 $, а средствата от продадените платна отиват за фондация, защитаваща животните.

Интересен факт е, че прасето се е трансформирало в рекламно лице на швейцарската компания за часовници Swatch. Те даже пуснаха лимитирана серия артикули, чиито стрелки наподобяват четки за изобразяване.

View this post on Instagram
GOOD Morning America. Less Mcdonalds. More art. The message is healthy! Oink on, Pigcasso!

A post shared by Pigcasso (@pigcassohoghero) on Mar 14, 2019 at 8:48am PDT

Творбите на Пигкасо към този момент обиколиха редица страни в независима галерия, негови платна бяха изложени в галерии в в Южна Африка, Англия, Франция, Германия и Холандия.

View this post on Instagram
PIGMENTED! Its a beautiful morning to be painting! Look out for the finishing touches to ‘DUCK’- OINK!

A post shared by Pigcasso (@pigcassohoghero) on Feb 27, 2019 at 11:55pm PST
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР