Прасето или домашната свиня е бозайник от разред чифтокопитни. Създаден

...
Прасето или домашната свиня е бозайник от разред чифтокопитни. Създаден
Коментари Харесай

25 изумителни факта за прасетата

Прасето или домашната свиня е бозайник от разред чифтокопитни. Създаден е с помощта на одомашняване от хората на дивата свиня преди повече от 8 хиляди години и през днешния ден се смята за неин подвид. Предполага се, че това е второто одомашнено животно след кучето. Числеността на прасетата на Земята наброява към един милиард и това ги прави най-многочислените едри бозайници на планетата.
Поради религиозни аргументи обаче тя е едва публикувана в някои елементи на света - като да вземем за пример в Ислямските дъжави. В по-голямата част от света обаче прасето е главният източник за месо и месни артикули. В международен мащаб от свинете се добива максимален % месо.

Факти за прасетата 1. Прасетата лягат близо едно до друго и избират да спят нос до нос. Те мечтаят, както и хората. В естествената си среда свинете прекарват часове в игра, слънчеви бани и изследване.
2. Прасетата поддържат връзка непрекъснато между тях
3. Новородените прасенца се научават да бягат по гласа на майките си и да разпознават личните си имена.
4. Прасетата майки пеят на своите млади, до момента в който кърмят.
5. Прасетата имат положително възприятие за посока и постоянно намират пътя си към дома, даже на огромни дистанции.
6. Те избират да се хранят постепенно и да вкусват храната си.
7. Въпреки общото разбиране, прасетата са чисти животни. Ако им се даде задоволително място, те ще внимават да не зацапат зоната, където спят или ядат.
8. Прасетата не се " потят като свине " ; те в действителност не са в положение да се потят.

9. Те обичат да се къпят във вода или тиня, с цел да се поддържат хладни, само че в действителност избират водата пред калта.
10. Прасетата са извънредно интелигентни. Те са любопитни и проницателни животни, които са необятно признати като по-умни от дребни деца на най-малко 3-годишна възраст, кучета и даже някои примати.
11. Прасетата са доста спокойни животни, рядко демонстрират експанзия. Изключението, както при доста животни, е когато майката (свиня) с младото си поколение е предизвикана или застрашена.
12. Дивите свине играят значима роля в ръководството на екосистемите и поддържането на биологичното многообразие. Чрез вкореняване и по този метод нарушавайки почвата, те основават зони за ново колонизиране на растенията. Те също популяризират плодни растения, като разпръскват семената си.
13. Прасетата имат голямо подушване. Големият кръговиден диск на хрущяла на върха на муцуната е обвързван с мускул, което му дава спомагателна еластичност и мощ за вкореняване в земята.
14. Уинстън Чърчил чудесно сподели, че „ Кучетата се грижат за индивида. Котките гледат надолу когато човек ги гледа, а прасетата ни гледат право в очит, като еднакъв с еднакъв. “
15. Прасето е последното от 12-те животни в китайския зодиак. Свинята се свързва с благосъстояние, почтеност, благополучие и геройство.
16. Прасетата имат 15 000 вкусови рецептори! Хората имат 9 000.

17. Възрастно прасе може да пробяга до 18 км в час.
18. Прасетата пият до 50 литра вода всеки ден.
19. На земята има към 2 милиарда свине!
20. Прасетата живеят на всеки континент, като се изключи Антарктида.
21. Прасетата имат 4 пръста на крайници, само че вървят единствено на 2.
22. В Китай има най-вече домашни свине в света! Съединените щати са 2-ри.
23. Хората с алергии от време на време имат свине като домашни любимци, тъй като тяхната четина не ги нервира.
24. Прасетата са елементарно подготвени да вървят на каишка, да употребяват кутия за боклуци и да вършат трикове.
25. В Дания има два пъти повече свине, в сравнение с хора!

източник: www.thatsfarming.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР