Прасета вкъщи и в спални да не се крият, предупреди

...
Прасета вкъщи и в спални да не се крият, предупреди
Коментари Харесай

Вицепремиерът Дончев: Прасета вкъщи и в спални да не се крият

Прасета у дома и в спални да не се крият, предизвести на срещата в президентството вицепремиерът Томислав Дончев. Всички ограничения до момента са верни, уверен е той и по думите му президентът Румен Радев е бил осведомен с тях.
Трябва да бързаме, с цел да изпреварим вируса. Това съобщи земеделският министър Десислава Танева след срещата, свикана от президента Румен Радев по отношение на рецесията с разпространяването на вируса на африканска чума по свинете.

Срещата се организира в президентството и в нея участваха всички министри от държавното управление, които са виновни за оправянето с чумата по свинете. Десислава Танева и вицепремиерът Томислав Дончев обявиха, че са уведомили президента за всички ограничения, които са взети и се взимат.

Танева настоя да се спазят периодите, дадени на стопанствата да изколят прасетата. Ако те откажат, тази работа ще бъде свършена от ветеринарните управляващи, акцентира отрасловият министър. Тя изрази вяра, че рецесията ще бъде овладяна.

Няма допустима мярка, която да не е взета, разяснява от своя страна вицепремиерът Томислав Дончев. Единствената мярка против африканската чума по свинете е да бъдат умъртвени всички прасета на територията на страната, само че тя не среща социална поддръжка, добави той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР