Прасенце, коза и чаша топло кафе: да си поръчаш напитка

...
Прасенце, коза и чаша топло кафе: да си поръчаш напитка
Коментари Харесай

Таралеж, коза и чаша кафе

Прасенце, коза и чаша топло кафе: да си поръчаш напитка в заведение и да галиш сладки животинки. В Япония този вид заведения са изключително нашумели. Защитниците на животни стачкуват против новата мода.

" Mipig " - по този начин се назовава едно от новите кафенета на Токио. То обаче не е нормално заведение. " Mipig " e едно от нашумелите " кафенета за глезене на животинки ", в които стресирани клиенти могат да се провиснал за половин час в компанията на домашно прасенце и ароматна чаша кафе. 

Първите трийсет минути престой в кафенето " Mipig "  в компанията на сладко животинче костват 6.50 евро. За всеки идващ половин час клиентите заплащат към четири евро. Задължително е да се поръча най-малко една напитка, като цените стартират от 4,90 евро. Освен това домашните прасенца могат да бъдат закупени. Те са доставени от Англия и костват по 2400 евро.
 Япония кафе iStock/Getty Images
С котки, гущери, кози против напрежението

Идеята за основаването на пространства, в които хората могат да галят животни, се ражда през 2004 година в Осака. Там се открива първото кафене, в което клиентите могат да си играят с котки. След неговия триумф концепцията се популяризира и в други градове, а притежателите уголемяват концепцията и стартират да включват и други типове животни - да вземем за пример таралежи, зайци, кози, гущери.-->

" Много японци имат вяра, че близкият контакт с животните оказва лековит лечебен резултат върху човек, който е подложен на огромен стрес в всекидневието си ", изяснява Кевин Шорт от университета за осведомителни науки в Токио. " Кафенето предлага на хората опция да се допрян до животните за стеснен интервал от време, без да се постанова да имат домакински любим. "

" Таралеженото кафене на Хари "  в Йокохама пък може да се похвали с 50 бодливи животинки, както и със сурикати, порове и огромен гущер. Животните се намират в заградено помещение. Сурикатите незабавно се заиграват с всеки, който влезе при тях. Те обичат да се катерят, да дъвчат връзките на обувките и краищата на облеклата, до които се докопат. Също толкоз пъргави са и поровете, по тази причина личният състав на кафенето би трябвало непрестанно да внимава да не избягат от заграденото помещение. Таралежите са по-сдържани.

" Тези кафенета вредят на животните "

Много деятели, защитаващи правата на животните , подлагат на критика най-новата мода в Япония. Те стачкуват против кафенетата за скотски милувки и срещу начина, по който се третират животинките. Много от дивите животни, които живеят в сходни кафенета, умират прекомерно рано. Те страдат и са подложени на огромен стрес заради наличието на хората, шума и лимитираната им независимост на придвижване, споделят бранителите на правата на животните.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР