Практикуването на йога е не просто начин да раздвижим тялото

...
Практикуването на йога е не просто начин да раздвижим тялото
Коментари Харесай

10-те най-ефективни йога пози

Практикуването на йога е не просто метод да раздвижим тялото си, то е едно от най-енергизиращите и трансформиращи прекарвания.

Няколко доста значими изгоди от йогата са по-доброто ни психическо здраве и пълноценният спокоен сън, нарасналото ни въодушевление. С помощта на йогата се усещаме по-уверени, положителни и в синхрон със себе си.

И, несъмнено, тя подкрепя физическата устойчивост на тялото, с помощта на което сме по-съсредоточени и витални денем. Ето за какво сме ви подбрали 10 йога пози, които ще ви оказват помощ да преобразите вашето психическо и физическо здраве.

Поза 1: Котешки тил

Поставете коленете и ръцете си на земята, като се уверите, че раменете ви се изравняват с китките, а коленете – с бедрата. Вдишайте, до момента в който повдигате главата и таза си. Издишайте, до момента в който постепенно спускате главата си надолу, извийте гръбнака и още веднъж вдишайте. Тази поза е чудесна за възобновяване на силата в тялото и въздейства директно върху гръбначния мозък.

Поза 2: Куче, гледащо надолу

Застанете на длани и колене. Коленете са тъкмо под тазобедрените стави, бедрата са перпендикулярни на пода, дланите са под раменете. Поставяме пръстите на краката на земята, натискаме с дланите, издишаме и повдигаме коленете от земята, като се стремим петите да опират земята. Все едно вършиме триъгълник с тялото си, а земята е неговата основа. Като една от основните пози в множеството типове йога, тя разтяга гръбначния дирек и облекчава напрежението в раменните мускули.

Поза 3: Нисък планк/дъска

Раменете ви би трябвало да са непосредствено над лактите, гърбът ви е прав, в случай че можете вдигнете краката си, в противоположен случай останете на колене. От решаващо значение е да държите правата линия от върха на главата до края на гръбначния дирек. Важното тук е да контролирате дъха си. Тази поза е чудесна за реализиране издръжливост на тялото, укрепва торса и понижава напрежението.

Поза 4: Обърнат планк/дъска

Започнете, като поставите ръце зад тила си и изпънете краката си напред един по един. Повдигнете бедрата, стъпалата са компактно на земята. Избутваме гръдния панер към тавана. Погледът също сочи нагоре, тъй че вратът да е в неутрална позиция. Стягаме корема, с цел да може да задържим устойчиво в позата за към 10 секунди. Подходяща поза за разпъване на горната част на тялото, както и за укрепване на мускулатурата на ръцете, краката и торса, насърчаване на салдото.

Поза 5: Воин 1

Направете огромна крачка обратно с десния си крайник, поставете цялото ходило на пода. Наклонете раменете си обратно и отворете гърдите си. Вдигнете ръцете нагоре с дланите слепени дружно. Отново една от главните пози в йога практиката, това упражнение предизвиква издръжливостта и тонизира долната част на тялото.

Поза 6: Воин 2

Разделете краката си на разстояние един метър. Завъртете левия си крайник на 90° и десния си крайник на 45°. Наведете предното си коляно и издърпайте ръцете си встрани, погледнете надясно. Тази значима поза спомага за възстановяване на равновесието и храносмилането и облекчава болките в гърба.

Поза 7: Мост

Легнете по тил с краката си близо един до различен. Вдигнете бедрата нагоре, като краката са свити в коленете и задръжте. Тази поза е значима за йога начинаещите. Тя работи върху разтягането на предната част на тялото и укрепва гърба, също по този начин усъвършенства кръвообращението и храносмилането. Помага за облекчение на напрежението, отваря белите дробове и щитовидната жлеза.

Поза 8: Детска поза

Седнете на колене, по-късно спуснете главата си на пода с ръце, протегнати напред или сложени в профил. Освен че оказва помощ за храносмилането, тази поза е чудесна за понижаване на напрежението и напрежението.

Поза 9: Кобра

Започнете от поза куче, което гледате надолу, преминете в дъска, сгънете ръцете в лактите и постепенно се наведете надолу, изпънете раменете обратно и леко повдигнете гърба. Поза Кобра понижава сковаността на долната част на гърба, изправя го и отваря гърдите и раменете.

Поза 10: Лодка

Седнете на земята, сгънете коленете си, облегнете се леко обратно и вдигнете краката си. Ако се чувствате удобно с тази позиция, протегнете ръцете си напред. Изправете краката си по този начин, че тялото ви да е във форма V. Поредната поза с голям брой потребни резултати – оказва помощ за облекчаването на напрежението, усъвършенства храносмилането, подтиква бъбреците, щитовидната жлеза и червата, укрепва бедрата и долната част на гърба.

Това са 10 пози за начинаещи, които освен ще ви накарат да се влюбите в йогата, само че и ще ви накарат да се чувствате прочувствено и физически заредени с устойчивост и положително въодушевление.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР