Практиката показва, че онези, които Дизраели нарече господарите на историята“,

...
Практиката показва, че онези, които Дизраели нарече господарите на историята“,
Коментари Харесай

Андрей Фурсов: Вътрешна заплаха номер 1. Русия се явява на изпит по собствената си история

Практиката демонстрира, че тези, които Дизраели назова „ господарите на историята “, т.е. международният хайлайф, състоящ се от английски, американски, западноевропейски и еврейски хайлайф, в никакъв случай няма да седнат на една маса като с равноправни с руснаците, било то автократична Русия, Съюз на съветските социалистически републики и още повече Руската федерация. По-скоро ще сложат араби, индийци, китайци или японци.

В началото на 60-те и 70-те години на предишния век глупавото руско управление клъвна западната стръв под формата на разведряване (детент) и свързване с световни планове посредством Римския клуб.

Те наивно имаха вяра, че в случай че Съюз на съветските социалистически републики е суперсила с нуклеарни оръжия и втората стопанска система в света, неговите владетели ще бъдат позволени до международния ред, водачите на Съюз на съветските социалистически републики ревниво се причислиха към плановете на основния зложелател:

- посредством основаването на евродолара (Московската национална банка като една от главните банки в лондонското Сити през 60-те години на предишния век) вземат участие дружно с Ротшилдови: директно – в основаването на нерегулиран международен финансов пазар, индиректно – в основаването на невидима Британска империя, която по-късно, дружно с Китай, ще унищожи СССР;

- като играеха " с нефта " - при Рокфелер.

Тези тактически триумфи сложиха основата за загубата на стратегическата историческа самодейност в връзките със Запада и в последна сметка за разрушаването на Съюз на съветските социалистически републики.

Рокфелер и Косигин

И по този начин, първото нещо, което би трябвало да се помни от представителите на ръководещия хайлайф на Руската федерация, изключително тази част от него, която е подготвена да подписа мир със Запада при всевъзможни условия, т.е. да капитулира, предавайки всичко и всеки, е ориста на Остап Бендер на румънската граница. От близкото минало - ориста на Борис Березовски.

Вторият " спомен " е следният. В изискванията на битка за бъдещето единствено сплотените общества ще могат да оцелеят, да не приказваме за победа, т.е. тези, в които има релативно ниско равнище на обществено неравноправие и в които, което е не по-малко значимо, върховете и дъната споделят едни и същи полезности и цели.

Дом, разграничен срещу себе си, не може да устои. Класически образец е прогнилата късна автократична империя, по този начин обичана заради класовата си непосредственост със сегашната „ илитка “ на Руската федерация. Един подтик беше задоволителен и стената се срути, както преди време предизвести царския стражар младият Улянов-Ленин.

Ergo: олигархичните режими са обречени. Ако в тях популацията е „ хранителен запас “ за горната част, която не е в положение да обезпечи развиването, то те самите и тази горна част са „ хранителен запас “ за „ едрите риби “ на капсистемата. Ето такава хранителна верига, съгласно Заболотски:

" Тревата беше изядена от бръмбар, бръмбарът беше изкълван от птица,

Пор изпи мозъка от главата на птицата

И лица, изкривени от боязън,

Нощни същества гледаха от тревата. "

За да не се уплашите от нощното творение на актуалния свят и да не хвърлите илямуромецко „ задушаване, идолище “ в лицето на Пост-Запада, би трябвало да сте мощни в единството, което се реализира на основата на обществена правдивост и единна ценностна система.

Когато питате какво да вършиме при сегашните условия в Русия, аз имам противоположен въпрос: коя Русия - Русия на олигарсите или Русия на трудещите се? Това е друга Русия.

Освен това даже Руската федерация на олигарсите не е нещо обединено. По-скоро това е композиция от кланови структури от корпоративен и районен вид, които имат разнообразни ползи и са насочени към външния свят, и не толкоз към страните, колкото към обособени корпорации, кланове, фамилни съюзи или даже обособени фамилии (например някой - към семейство Уиндзор).

Това още един път слага на напред във времето властово-социалното единение като фактор даже не толкоз за победа, що се касае за оцеляване в битката за бъдещето (може би успеха при тези условия пада последна, смазвайки до гибел врага), още повече единството на ръководещата каста с народа и вътре в ръководещата каста.

Само нуклеарните оръжия не са задоволителни за триумф в 21 век. належащо е мощно организационно оръжие и не по-малко мощно когнитивно оръжие - действителна картина на света, учредена на нови познания за света и индивида.

В това отношение няма потребност да се " срамим " - би трябвало да вземем личните му достижения от Запада, в случай че, несъмнено, това е належащо. Западът беше подготвен да се учи от руснаците.

В началото на 50-те години президентът на Съединени американски щати Труман организира среща с консултанти от новосъздадената RAND Corporation, измежду които бяха по-специално Джон декор Нойман и Едуард Телър - няма потребност от показване.

И по този начин, декор Нойман, приет водач на интелектуалната общественост на Съединени американски щати, сподели, че тайната на съветската мощ не е в нуклеарните и химическите оръжия, а в притежаването на безусловно организационно оръжие, основано от Ленин - това е " партия от нов вид ".

След срещата беше сложена задача: да се изследва феноменът на " партията на професионалните революционери " и да се приготви конфиденциален отчет " Организационни оръжия " (разсекретен през 2005 г.).

Това оръжие е изпратено против Съюз на съветските социалистически републики. На Запад буржоата като цяло са много положителни в усвояването на марксизма. Грамши заплаши върха: „ Ще вземем децата ви “, т.е. ще ги преформатираме. Не се получи. А Централно разузнавателно управление на САЩ през 60-те години на предишния век преформатира младежта, изпращайки ги като новата левица против левицата.

Джордж Фостър Дълес, Арнолд Тойнби, Жак Атали бяха фенове на Маркс: съгласно тях той формулира концепцията за международно държавно управление, само че, както означи Атали, няма да бъде пролетариатът, който ще я осъществя, а буржоазията.

И по какъв начин наподобяват на този декор инертното и вулгарно-догматично „ марксистко-ленинско обучение ”, бутилирано от Суслов, от една страна, и антимарксизмът и антисъветизмът (латентна идеология на авторитетната част от върховете на Руската федерация) на днешните ни „ палестинци ” от друга?

На Запад елитът учи Маркс, марксизма, Ленин, болшевизма и най-много от практическа позиция. " РФ-елитката " вири нос от всичко това, демонстративно игнорирайки 100-годишнината на Октомври, 150-годишнината на Ленин, 200-годишнината на Маркс.

А марксизмът, несъмнено, за разлика от елитните институции на Пост-Запада, тук към този момент не се учи. Логично е: не се допуска, че периферните локални поданици имат познания с скришен капацитет.

През последния половин век настъпиха доста обществено-политически промени, изобретени бяха нови типове организационни оръжия, завърши Студената война, чийто опит, както и опитът с феномена Съюз на съветските социалистически републики, не беше концептуално или теоретично осмислен нито у нас, нито на Запад.

Необходимо е да се сътвори ново организационно оръжие въз основата на нови теоретични познания, през днешния ден Сталиновото „ Без доктрина ще умрем! “ звучи супер настоящо.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР