Практиката показва, че дисциплината не е най-силното ни качество и

...
Практиката показва, че дисциплината не е най-силното ни качество и
Коментари Харесай

Борисов: Дисциплината не е най-силното ни качество, затова връщаме част от старите мерки

Практиката демонстрира, че дисциплината не е най-силното ни качество и по тази причина се постанова да въведем част от старите противоепидемични ограничения. Това сподели министър председателят Бойко Борисов след видеоконферентна среща с Националния действен щаб и регионалните шефове.

На видеоконферентна среща сред премиера, Националния действен щаб и регионалните шефове, след разискване на настоящата конюнктура с COVID-19, докладвана от здравния министър Кирил Ананиев, се взе решение да се върнат част от предходните противоепидемични ограничения.

Областните шефове рапортуваха на Борисов, че в някои региони на страната няма регистрирани случаи на ковид, а в други – не се следи нарастване на инфектираните. От отчета стана ясно още, че болестта се популяризира най-вече поради това, че не се съблюдават ограниченията, разпоредени от здравното министерство, за използване в закритите пространства.

Ананиев заяви, че съгласно всекидневния разбор анулацията на ограниченията, наложена за връщане към естествения живот, не е довела до предстоящите резултати.

"Затова ще възстановим някои от ограниченията, които действаха допреди три седмици “, посочи в хода на срещата здравния министър. Той изброи съответните оферти, ориентирани към ограничение на събирането на повече хора на едно място.

Всички групови и самостоятелни спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент за всички възрастови групи навън и закрито ще се организират без аудитория. Не се позволяват визитите в нощни заведения, пиано питейни заведения, нощни питейни заведения, нощни клубове и други сходни нощни заведения за развлечения на закрито. А навън се позволява при претовареност на местата до 50% от общия им потенциал, при съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м и другите условия. Не се позволяват също групови празненства с наличие над 30 индивида навън и на закрито.

Премиерът даде разпоредби на регионалните шефове, посредством щабовете, да продължат да наблюдават потенциала на лечебните заведения и да подхващат нужните дейности.

"Така или другояче би трябвало да свикнем, че коронавирусът го има, че живеем с него, и в случай че се съблюдават дистанцията, маските, защитните ограничения, дезинфекцията, по-малко ще натоварим болничната система. Това е задачата. Имате цялостните права “, безапелационен бе министър-председателят.

По време на срещата министър председателят изрази убеденост, че измененията в противоепидемичните ограничения ще изиграят роля и ситуацията ще се възстановява. Като позитивен факт Борисов регистрира и че броят на оздравелите от новия вирус се усилва.

Само преди ден министър председателят съобщи, че няма потребност от ново стягане на ограниченията, тъй като въз основата на информацията, "която всеки получава от медиите, всеки може самичък да си съблюдава ограничения ". Той акцентира, че е потвърдено е, че единствено маски, стерилизация и отдалеченост пазят от ковид и предвид на това не са потребности нови заповеди.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР