Практиката на студентите по ветеринарна медицина, доброволци в Спасителния център

...
Практиката на студентите по ветеринарна медицина, доброволци в Спасителния център
Коментари Харесай

Студенти по ветеринарна медицина помагат на „дивите“ коне  

Практиката на студентите по ветеринарна медицина, доброволци в Спасителния център за диви животни към " Зелени Балкани " в Стара Загора, през миналата седмица ги води при стадо каракачански коне в сакарското село Левка.

Бъдещите ветеринарни лекари участваха на оценяване на представителите на тази автохтонна порода и помагаха на ветеринарните експерти в прегледа на животните, обследването за бременност на кобилите и обезпаразитяването.

Най-много внимание от страна на младите експерти и особена наслада провокираха преди малко родените дребни кончета. Всички животни бяха в приемливо клинично положение, което е ще разреши напълно скоро да бъдат преместени във високите елементи на планината.

Връзката сред конете и дейностите по възобновяване на белошипата ветрушка в Сакар, което е приоритет в работата на " Зелени Балкани " в региона е доста значима. Големите площи от пасищата в регионите на гнездене на този необичаен тип птици у нас, които конете изпасват, откриват площи те единствено за гнезденето на ветрушките, само че и за хранене на дребните соколи.
Белошипата ветрушка беше върната у нас с помощта на дейностите на " Зелени Балкани " по плана „ Възстановяване на белошипата ветрушка “ LIFE11 NAT/BG/360, а практиката на студентите е част от план Transhumance  Sakar, който се извършва от " Зелени Балкани ", Сдружение " Природен Парк Сакар " и локални фермери и се финансира от " Евронатур ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР