Практически нито един от световните стратегически инвеститори няма дейност у

...
Практически нито един от световните стратегически инвеститори няма дейност у
Коментари Харесай

Проф. Ганчо Ганчев: Пълният контрол на властта изключва присъствието на стратегически инвеститори

Практически нито един от международните стратегически вложители няма активност у нас. Такива вложители не са мечтани тук, тъй като бързо стават самостоятелни от държавното управление. Пълният надзор на властта изключва наличието на огромните играчи.Това съобщи във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ макроикономистът проф. Ганчо Ганчев.

Вижте цялото изявление с проф. Ганчо Ганчев тук:

https://www.youtube.com/watch?v=0KuuSP475iI&feature=youtu.be

В изявлението проф. Ганчев сподели още:

Нужна ни е нова нормалност. Досегашната нормалност беше криво-ляво развиване, което ни възпроизвежда като най-бедната страна в Европа.

Има и отличен образец – Ирландия е единствената страна в Европейски Съюз, която е тръгнала от нашето ниво и е достигнала най-развитите страни. Нека погледнем по какъв начин се случва това.

Да се акцентират единствено налозите като тласък за непознати вложения е примитивно, въпросът е сложен.

Ако се прегледат данните за национална конкурентноспособност, които се изнасят в Давос, ще забележим, че тя зависи от доста параметри. Какво като сме добре с налог облага, откакто изоставаме по ред други индикатори, в това число некачествени обществени услуги, обучение, опазване на здравето.

Валутният ръб значи, че сме вложили 20 милиарда евро в държавни скъпи бумаги на страните от еврозоната, вместо да финансираме нашия личен дълг. Това са големи негативи, които нито един добър икономист не може да пренебрегва. Учудвам се, че липсват съществени разработки по тази тематика, с цел да се види какво тъкмо губим от борда.

Единствената страна в Европа под валутен ръб с изключение на нас, е Босна и Херцеговина, което демонстрира какъв вид страни употребяват този инструмент.

Икономическите национализми се явяват след огромни рецесии и приключват с войни.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР