Прахосмукачките, които използват повече от 900 вата мощност и надвишават

...
Прахосмукачките, които използват повече от 900 вата мощност и надвишават
Коментари Харесай

От днес в Европейския съюз са забранени продажбите на прахосмукачки с мощност над 900 вата

Прахосмукачките, които употребяват повече от 900 вата мощ и надвишават 80 децибела звук, към този момент са неразрешени за продажба в Европейския съюз, заяви БНР, като цитира Би Би Си.

Противници на решението настояват, че няма по какъв начин един дом да бъде изчистен добре, в случай че хората би трябвало да си купуват уреди с по-ниска мощ. Според енергийни специалисти обаче най-хубавите машини с ниска мощ чистят тъкмо толкоз качествено, колкото тези с висока мощ. Те настояват още, че някои производители преднамерено усилват количеството електричество, което уредите им употребяват, тъй като потребителите свързват високата мощ с по-добра успеваемост.

От Европейската организация за околна среда настояват, че това е неправилно разбиране и показват данни, че потреблението на прахосмукачки с по-ниска мощ ще докара до спестяването на 20 теракиловатчаса електричество на година до 2020 година Това е еднакво на годишно употребяваното електричество от семействата на Белгия. Европейски Съюз добавя, че стъпката ще докара до понижаване на излъчванията на въглероден диоксид с 6 милиона тона, което се равнява на годишните излъчвания на осем приблизително огромни електроцентрали.

На 1 септември 2014 година във всички страни членки на Европейския съюз беше неразрешена продажбата на прахосмукачки с мощ над 1600 вата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР