Прахосмукачка, която за 1 час изчиства до последната прашинка от

...
Прахосмукачка, която за 1 час изчиства до последната прашинка от
Коментари Харесай

Прахосмукачка чисти до блясък 1 декар за час


Прахосмукачка, която за 1 час почиства до последната прашинка от помещение с повърхност над 1 декар, се трансформира в атракция при откриването на профилираната галерия АГРА. Уредът е в положение да в профил и цялостен звук боклук за същото време от водоравен под. Машината е показана в Палата 3 на Международен панаир Пловдив и ще остане на щанда до неделя в това число, оповестиха изложителите от пловдивската компания " Таргет медия груп ".

" Практически тази индустриална прахосмукачка от междинен клас може да не стопира непрекъснато, и то месеци наред. Тайната е в опцията да бъде оборудвана с трифазен мотор ", изясни продуктовият управител в " Таргет медия груп " инж. Александър Лалов. Прахосмукачката " Mastervac M450 S " е мобилна и е показана във вид с три монофазни мотора. Оборудва се съгласно съответните условия в разнообразни конфигурации от маркучи, филтри, накрайници, спокоен мотор. Ползването й е извънредно дейно с инсталирана огромна половинметрова четка, показват специалисти.

Уредът на процедура е необслужваем, допълват експертите. Датчик известява при напълването на филтъра. Само с няколко придвижвания на специфичната дръжка съответният модул се изтръсква за секунди и работата продължава. Не се постанова демонтиране и изтупване на боклук, прахосмукачката сама се оправя с тази задача, разясни инж. Александър Лалов.

При монтиране на специфични мотори прахосмукачката може да бъде употребена във взривоопасни и мощно запалими зони. Преди това тя се окомплектова със характерни за активността и средата елементи - маркучи, филтри, резервоар, накрайници. Взривоопасни и запалими зони с изключение на във военната промишленост, има също в производството на дървесни плоскости за мебели, в хранително-вкусовата индустрия. Например при рязането на дървесните плоскости се основава тънък прахуляк и когато концентрацията му във въздуха се усили над несъмнено равнище, нараства и рискът от гърмеж. Случайна искра може да аргументи детонация с големи вреди, предизвести инж. Александър Лалов. В такива случаи целесъобразно е постоянното професионално разчистване на работните пространства.

Прахосмукачката може да се пригоди за събиране на горещи и рисково режещи стружки в металорежещите производства. В хранително-вкусовата индустрия със строгите санитарно-хигиенни правила се съблюдава условието машината за разчистване да е от неръждаема стомана. При събирането на брашно да вземем за пример от изключителна значимост са филтрите, които не пропущат назад финия бял прахуляк. С прахосмукачки " Mastervac M450 S " към този момент са оборудвани хранилища за зърно и фураж в Пловдивския район и индустриални пространства с огромна замърсеност в страната, разясниха от компания " Таргет медия груп ".

На щанда в Палата 3 е изложен и модел на централна вакуумна система, която е идващото равнище в почистването в предприятията. Тя съставлява статично ситуирана прахосмукачка с голям дебит и всмукателна мощ. Конструирана е със система от стоманени тръби, които да доближават до проблематичните и недостъпни за обичайно разчистване сектори в пространствата. Има точки за включване на еластичен маркуч и място за събиране на огромните количества боклук. Тръбите минават над работните маси при производството на електроника, текстил, в хранително-вкусовата индустрия, дървообработването и други " Това е и едно от преимуществата на почистването с централна вакуумна система - не се пречи на работния развой, за разлика от прахосмукачките с напредване ", твърдят специалистите.

При производства във високи здания без асансьор централната вакуумна система за разчистване се оказва незаменима, безапелационни са експертите. Подобно централизирано съоръжение пловдивската компания " Таргет медия груп " е построила в многоетажния етажния ТЕЦ-Перник, в постройка на 7 равнища в завода за целулоза и хартия в Стамболийски и в доста други обекти. Там не може да се качи огромната машина, дребна не прави работа, а замърсяването в целия индустриален цикъл е съществено, изясняват конструкторите.

Често в другите производства събраният боклук се оказва скъп и от първичен замърсител, той се трансформира в суровина, която наново се влага в работния развой. Това усъвършенства както съответната промишленост, по този начин и ръководството на отпадъците, разясняват специалистите. От една страна, покачва се продуктивността, пести се от материали и мощности. От друга - понижават разноските по извозването и изхвърлянето на отпадъка, който е доста сведен в резултат на вторичната му приложимост в същото произвеждане - дървообработване, фармацевтика и други Почистващите системи на " Таргет медия груп " обезпечават и сепариране (отделяне) на замърсителите по величина на частиците.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР