Prague Open, първи кръгДимитър Кузманов – Федерико Гайо 4-6, 6-7(5)Димитър

...
Prague Open, първи кръгДимитър Кузманов – Федерико Гайо 4-6, 6-7(5)Димитър
Коментари Харесай

Димитър Кузманов претърпя поражение на турнира в Прага


Prague Open, първи кръг

Димитър Кузманов – Федерико Гайо 4-6, 6-7(5)

Димитър Кузманов завърши присъединяване си на Чалънджър шампионата в Прага след загуба от международния №326 Федерико Гайо в първи кръг от главната скица. Пловдивчанинът имаше своите шансове, само че не съумя да се възползва от тях и да запише трета поредна победа в чешката столица.

Кузманов пласира по-малко асове (1-2) и направи повече двойни неточности (2-0), като в това време завоюва 64% от точките си на първи сервис (28/44). Втората ни ракета осъществя два от осемте си брейкпойнта (25%), до момента в който Гайо беше безукорен при опциите си за пробив (3/3).

Двубоят стартира доста по-добре за Гайо, който осъществя два поредни пробива, след което избави четири брейкпойнта и усили преднината си на 5-1. Кузманов обаче прояви борбеност, като върна един от пробивите и редуцира пасива си до единствено един гейм. За страдание обаче неговите старания се оказаха напразни, защото италианецът прекъсна серията му и завоюва сета с 6-4.

Във втората част Кузманов пропусна брейкпойнт при 2-1, след което съперниците си размениха по един пробив за 4-4. В оставащите геймове и двамата бяха солидни на сервис и по този начин се стигна до тайбрек. Кузманов не бе по никакъв начин надалеч от спечелването на сета, само че Гайо приключи мача със серия от три следващи точки и по този метод оформи крайното 6-4, 7-6(5), по-късно над 2 часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР