Прагът на максималния осигурителен доход да не се увеличава през

...
Прагът на максималния осигурителен доход да не се увеличава през
Коментари Харесай

ИТ асоциации и ДБ се съгласиха: Без промени в максималния осигурителен праг през 2022 г.

Прагът на оптималния застрахователен приход да не се усилва през 2022 година Зад тази позиция единомислещо се оповестиха след извършена в петък в централата на “Да, България” среща представители на асоциациите от бранш “Информационни технологии” с ръководителя на парламентарната група на “Демократична България” Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София. Христо Иванов е магистър по право от Софийския и депутатите Ивайло Мирчев и Божидар Божанов, оповестиха от политическата мощ.

Предложеното от съпредседателя на “Продължаваме промяната” Асен Василев нарастване на оптималния застрахователен предел с 15% от следващата година визира най-вече ИТ бранша, където трудовите хонорари са високи, само че който работи на ярко и обезпечава най-голяма добавена стойност в стопанската система. Работодателите в сектора, които от дълго време са създали своите бюджети за 2022 година, показаха неразбиране, че се стартират промени в данъчно-осигурителното законодателство в 12 без 5 и без всякакво разискване. Те се притесняват, че това ще понижи конкурентоспособността на ИТ компаниите и е сигнал за несигурна данъчно-осигурителна среда в България пред непознатите пазари и фирмите майки.

Представителите на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии (AIBEST), Българската асоциация по осведомителни технологии (БРАИТ), Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), Българска работодателска асоциация новаторски технологии (БРАИТ), Българска стартъп асоциация (БЕСКО) и Фондация “Клъстер осведомителни и информационни технологии” (ИКТ Клъстер) настояха за предвидимост в данъчно-осигурителното законодателство, както и измененията да се правят с присъединяване на всички заинтригувани страни. Според тях е нужна смяна на целия пенсионно-осигурителен модел, а не дефицитите в държавното публично обезпечаване да се покриват посредством увеличението на осигурителните прагове.

Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София. Христо Иванов е магистър по право от Софийския увери работодателите от ИТ сектора, че няма съглашение за увеличение на оптималния застрахователен предел след извършените договаряния за сформиране на съдружна управническа стратегия сред “Продължаваме промяната”, Българска социалистическа партия, “Има подобен народ” и “Демократична България”. Той разгласи, че “Демократична България” ще упорства в 47-ото Народно заседание промени в осигурителното законодателство да влязат в действие най-рано от 2023 година и то след изчерпателен спор. Ивайло Мирчев подсети, че “Демократична България” още от учредяването си през 2018 година твърдо и поредно отстоява позицията да не се усилва оптималният застрахователен предел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР