Прагът на бедността в Турция превишава три хиляди турски лири

...
Прагът на бедността в Турция превишава три хиляди турски лири
Коментари Харесай

Близо хиляда лева е прагът на бедността на човек в Турция

Прагът на бедността в Турция надвишава три хиляди турски лири (960 лева.), сочат данни, огласени през днешния ден от турския в. " Айдънлък ". Данните се базират на калкулации на турския профсъюз Каму-Сен. Профсъюзът оповести показателя за минимални разноски за издръжка за месец февруари 2019 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според проучването прага на беднотия на работещ човек в Турция възлиза на 3113 турски лири (993 лева.), а на краен недостиг - 2404 турски лири (766 лева.). Границата на минималните разноски за издръжка на четиричленно семейство пък е изчислена на 6379 турски лири (2034 лева.), показва още " Айдънлък ".

Същото издание, базирайки се на отчет за динамичността на заплатите в Турция, направен от специалисти на Световната банка, твърди, че над 9 милиона души в страната живеят в беднотия. Това са хора, които работят, само че на минимална или на малко над минималната работна заплата. Докладът е направен въз основата на данни от 2017 година

Според цитираните сведения над два милиона работещи в Турция претърпяват с работна заплата под минималната. 9 223 000 души пък работят за минималното или малко над минималното заплащане в страната.

В. " Ортадогу " развива през днешния ден тематиката за нестабилните здания в Турция, като отбелязва, че въпреки да са минали 20 години от мощното земетресение в региона на Мраморно море, в град Измит, където стана трусът, към момента не са срутени 20 тежко потърпевши сгради. Тези здания са изправени пред риск да рухнат във всеки един миг и заплашват освен живеещите в тях, само че и хората извън, сигнализира вестникът.

Изданието припомня за унищожителното земетресение с магнитуд 7,4 по Рихтер, станало на 17 август 1999 година в Северозападна Турция. Над 17 хиляди души починаха тогава, а стотици хиляди останаха без дом. Трусът продължи 45 секунди и порази целия регион Мармара, който включва и Истанбул.

" Ортадогу " показва, че в това време в Анкара са се пропукали стените на четириетажен жилищен блок и полицията е евакуирала неговите жители. Тази информация идва след серия случаи на срутили се в последно време здания в страната.

За " подправени паспорти от Централно разузнавателно управление на САЩ за ДАЕШ " написа в. " Йени шафак " тази заран. Според вестника Централно разузнавателно управление на САЩ е осигурило подправени документи за 140 членове на " Ислямска страна ", откакто в лагери на ПКК разпитало към две хиляди бойци на групировката. Предпочитана била самоличността на убити в Сирия цивилни. Станциите за разпит на Централно разузнавателно управление на САЩ били посещавани също от от разузнавачи на Израел, Франция и Англия, твърди още изданието.

Самият водач на ИД Абу Бакр ал Багдади също бил под надзора на Съединени американски щати, написа още " Йени шафак ". Вестникът помества фотография, за която показва, че му е била предоставена от бунтовници в Сирия, на която Багдади е сниман, както се твърди, в бронирана машина на Съединени американски щати. Няма обаче сведения за това къде и по кое време е била направена фотографията, показва турският вестник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР