Прага. Според бившия чешки президент Вацлав Клаус продължаващата масова миграция

...
Прага. Според бившия чешки президент Вацлав Клаус продължаващата масова миграция
Коментари Харесай

Вацлав Клаус, бивш президент на Чехия: Мюсюлманската миграция може да унищожи Европа

Прага. Според някогашния чешки президент Вацлав Клаус продължаващата всеобща миграция на мюсюлмани към Европа може да я унищожи, по тази причина и „ тя би трябвало да откри сили в себе си, с цел да ги отхвърли “, написа унгарският вестник Magyar Hirlap, базирайки се на чешки медии.
„ Ако продължаваме да поддържаме миграцията на хора с непозната просвета, ще допринесем за унищожаването на Европа “, съобщи Клаус. Бившият президент добави, че мюсюлманската просвета не е „ родена в Европа “.
Едновременно с това той отхвърли като „ път към пъкъла “ предлагането на френския президент Еманюел Макрон за задълбочаване на европейската интеграция.
„ Чехия се нуждае от мощно държавно управление и президент, които да се оправят с проблемите. Искам да имаме президент и държавно управление, които да са чешки преди всичко и едвам по-късно европейски “, добави Клаус.
Следващия петък и събота в Чехия ще се проведат президентски избори. Не се чака никой от деветимата претенденти да получи повече от 50% от гласовете на първи тур, като най-вероятно две седмици по-късно ще се организира балотаж.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР