Прага ще кръсти площада пред руското посолство на руския опозиционер

...
Прага ще кръсти площада пред руското посолство на руския опозиционер
Коментари Харесай

Площад “Борис Немцов” номер 1. Това ще е адресът на посолството на Русия и в Прага

Прага ще кръсти площада пред съветското посолство на съветския опозиционер Борис Немцов, погубен през 2015 година, оповестява " Свободна Европа ". Така чешката столица ще стане третият град, в който посолството на Русия се намира на площад, кръстен на острия критик на сегашния президент Владимир Путин. През февруари 2018 година градската администрация на Вашингтон взе такова решение, а по-късно и столицата на Литва Вилнюс.

``
реклама

Основните партии, показани в общинския съвет на Прага, към този момент показаха подготвеност да поддържат смяна на името на площада, на който е ситуирано съветското посолство. Очаква се предлагането да бъде импортирано и гласувано до края на февруари, а формалното преименуване да стане на 27 февруари – петата годишнина от убийството на Немцов.

Борис Немцов е вицепремиер по времето на президента Борис Елцин. След като Владимир Путин идва на власт, Немцов става негов главен критик. Той работи за обединяване на опозицията в Русия, когато е убит през 2015 година на няколко пресечки от Кремъл.

През 2017 година за убийството на опозиционера бяха наказани петима чеченци. Близките на Немцов обаче считат, че убийството му е поръчано от близки до властта. Те считат, че правдивост може да бъде реализирана единствено в случай че поръчителите на убийството бъдат разследвани и наказани.

Досега съветските управляващи са реагирали остро на решенията на градските управи да кръстят площадите пред съветски дипломатически представителства на Немцов. Руският дипломат в Литва дефинира решението на Вилнюс от 2018 година като „ политически стимулирано “ и „ погрешно “. Кръщаването на площада пред посолството на Русия в Съединени американски щати също провокира дипломатическа реакция.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР