Прага. Изпълняващият длъжността министър-председател на Чешката република Андрей Бабиш се

...
Прага. Изпълняващият длъжността министър-председател на Чешката република Андрей Бабиш се
Коментари Харесай

Cesky Rozhlas: Бабиш се изказа в подкрепа на дипломатическите преговори между НАТО и Руската федерация

Прага. Изпълняващият длъжността министър-председател на Чешката република Андрей Бабиш се изрече в поддръжка на дипломатическите договаряния на НАТО с Руската федерация, при изискване че Русия позволи обстановката покрай границите си с Украйна. Думите на премиера, който разяснява резултатите от телефонните съвещания сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и водачите на страните от Букурещката деветка (България, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Чешката република и Естония), са представени от националното радио Cesky Rozhlas .

„ Ако Русия понижи напрежението [на границата с Украйна], тогава ние (Чешката република) няма да се намесваме в дипломатическите договаряния [между Русия и НАТО], само че топката [на политическото поле] в този момент е в Русия “, сподели Бабиш. Евентуалните договаряния с Русия ще би трябвало да се проведат с присъединяване на всички държави-членки на НАТО. Нито една страна не трябва да има чувството, че е изключена от този развой на договаряния “.

Бабиш акцентира, че никой не желае боен спор сред Руската федерация и Украйна. „ Всички ние [държавите-членки на НАТО] сме заинтригувани от понижаване на напрежението на границата сред Украйна и Русия “, сподели още той.

Превод и редакция: Тереза Герова

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР